Entrada de l'escola La Salle de Palma, aquest cap de setmana
Palma

El govern balear durà a Fiscalia les amenaces a una professora per una bandera espanyola

Uns estudiants que l'havien penjada en suport de la selecció de futbol es van negar a despenjar-la, un pare es va queixar a xarxes socials i s'ha divulgat el nom, l'adreça i la fotografia de la professora

RedaccióActualitzat

El govern de les Balears portarà a la Fiscalia les amenaces a una professora de català d'una escola de Palma per haver demanat despenjar una bandera espanyola de classe.

Ho ha anunciat aquest dilluns Iago Negueruela, portaveu del govern de les Balears, que afirmat que ha estat "un assetjament molt greu i inacceptable".

Aquest diumenge la presidenta del govern balear, Francina Armengol, ja havia qualificat a Twitter d'"intolerables" les amenaces que ha rebut la professora.

Armengol ha recordat que "són els centres educatius els que marquen les regles de convivència a les aules" i ha afirmat que la professora està sent "assetjada per la ultradreta":


Bandera en suport de la selecció espanyola de futbol

El cas va començar quan uns quants alumnes de primer de batxillerat de l'escola La Salle de Palma van penjar la bandera a classe en suport a la selecció espanyola de futbol pel Mundial de Qatar.

Aquest divendres una professora va considerar que això vulnerava les normes de convivència del centre i els va demanar que la despengessin, però els alumnes s'hi van negar.

La pugna que va seguir va acabar comportant que la direcció del centre suspengués les dues classes que quedaven d'aquell grup de divendres, i enviés als 32 alumnes a casa.


"Un acte d'insubordinació deliberada"

La direcció de l'escola ha dit que la professora "estava complint amb les normes de convivència del centre i seguia les ordres de l'equip directiu" quan va demanar que retiressin la bandera.

També que els alumnes no van fer cas a la professora, i que considera que aquesta actitud és "un acte d'insubordinació deliberada", i per això va suspendre les últimes classes de divendres.


Un pare diu que "han expulsat" el seu fill per la bandera

El pare d'un dels alumnes afectats va queixar-se'n a les xarxes socials, assegurant que havien "expulsat" el seu fill i tots els seus companys per voler la bandera penjada a la classe.

També va afirmar que havien demanat permís al tutor del grup per penjar la bandera i que tenia intenció de denunciar el cas a la Inspecció Educativa.


Assenyalament i assetjament a la professora a les xarxes socials

Les publicacions d'aquest pare van estendre's per les xarxes i perfils amb molts seguidors se n'han fet ressò i han divulgat la identitat i l'adreça de la professora, i també fotografies seves.

Ho ha fet Luis Pérez, conegut com a Alvise Pérez al seu perfil de Telegram, on té gairebé 200.000 seguidors (el de Twitter el té bloquejat per vulneració de les normes d'aquesta xarxa):

"Sol·licito a aquesta comunitat el rostre i la identitat completa d'aquesta professora. Anirem per ella per discriminació ideològica, per la il·legalitat i desproporció d'expulsar alumnes menors en horari lectiu, i per la violació del protocol del centre."

Seguidors seus li van enviar el que demanava, Pérez ho va publicar, i com a conseqüència la professora ha rebut amenaces, fins i tot de mort, i ha tancat els seus perfils a les xarxes.

També han divulgat les dades de la professora mitjans de dreta i extrema dreta que només donen per bona la versió dels pares dels alumnes, i se n'han fet ressò personatges com la fundadora de Vox Cristina Seguí:


Lectura i utilització política dels partits de les Balears

Jorge Campos, dirigent a les Balears del partit d'extrema dreta Vox, s'ha afegit als atacs a la professora, mentre que el PP i Ciutadans han demanat que s'aclareixi l'incident.

Aquest partit ha destacat que la versió aportada per la direcció de La Salle és molt diferent de la d'alguns dels alumnes, mentre que el PP ha defensat els estudiants:

"No podem entendre que una cosa tan normal en el context d'un Mundial com penjar una bandera per donar suport a la selecció hagi derivat en tot el que ha passat després."

Per part de Més per Mallorca, Lluís Apesteguia va criticar la "politització" que s'està fent de l'incident i Podem s'ha solidaritzat amb la professora, tot afirmant que és un atac a la democràcia.

Investigació interna al centre per tornar "a la normalitat habitual"

La direcció de La Salle Palma aquest cap de setmana ha emès un comunicat adreçat a les famílies del centre en què diu que vol aclarir el "lamentable incident" per poder tornar "a la normalitat habitual".

"Volem consolidar els valors en què com a escola catòlica creu La Salle Palma, i que són la base de l'educació que l'escola vol que rebin els alumnes."

Per la seva banda, el conseller d'Educació de les Balears, Martí March, ha dit aquest dilluns que s'investigaran els fets que van passar la setmana passada.

En aquest sentit, ha explicat que aquest mateix dilluns un inspector ha anat al centre escolar per reunir-se amb l'equip directiu i elaborar un informe que servirà per "actuar al respecte".

 

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut