Una de les pancartes de la manifestació feminista a Barcelona
Una de les pancartes de la manifestació feminista a Barcelona
Barcelona

El feminisme surt al carrer per exigir més recursos contra la violència masclista

Manifestacions a tot l'estat denuncien l'incompliment del pacte d'Estat

RedaccióActualitzat

Centenars de persones s'han concentrat a la plaça Universitat de Barcelona per denunciar l'incompliment del govern espanyol de les promeses d'actuacions contra la violència masclista. Marxes com aquesta s'han repetit a les principals ciutats de l'estat.

La manifestació, convocada per col·lectius feministes i pels sindicats UGT i CCOO, ha avançat fins a l'Arc de Triomf en un ambient festiu.

La protesta, que ha mobilitzat sobretot dones, avança amb el lema "Contra la injustícia patriarcal, autodefensa feminista".
 


La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va prometre dedicar 200 milions d'euros dels pressupostos de l'Estat a combatre la violència de gènere amb 213 mesures. En canvi, en el projecte que es discuteix al Congrés dels Diputats, el govern només hi dedica 80 milions d'euros.

La secretària de Dones de CCOO, Alba García, ha reclamat que es compleixi el que es va pactar:

"Hem consensuat amb organitzacions feministes de tot Espanya que ens manifestaríem a les grans ciutats de l'estat per exercir pressió perquè el govern central es va comprometre amb 213 mesures, entre aquestes el finançament, i va costar molt poder aprovar-les, per la qual cosa exigim el seu compliment."

Les manifestants, la majoria dones, també han demanat la revocació de la sentència de La Manada.
 

 


A Madrid, també centenars de persones s'han manifestat, amb predomini del color lila. Entre les consignes que s'hi ha cridat, "No falten diners, falta voluntat. N'hi ha per defensa i no per igualtat", "Vergonya" o "Menys llacets i més eurets".
 

 

 

 

ARXIVAT A:
FeminismeMasclisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut