Florida

El "Discovery" sortirà dissabte cap a l'Estació Espacial Internacional en una missió de 12 dies i set tripulants a bord

El "Discovery" s'enlairarà dissabte cap a l'Estació Espacial Internacional amb set astronautes que han arribat aquesta matinada al centre espacial Kennedy, a cap Canaveral, Florida. Els tripulants es preparen per fer front a una missió que durarà 12 dies. La NASA ha de demostrar en aquesta nova missió que els vols dels seus transbordadors són segurs. I és que l'Agència Espacial nord-americana ha vist com anava perdent credibilitat i creixien les veus contràries als viatges espacials. Aquesta missió, que començarà possiblement dissabte, ha estat discutida fins i tot dins la mateixa organització, pels problemes de seguretat de la nau, que encara no estan resolts del tot.

Actualitzat

Aquesta matinada arribaven a Florida els set tripulants de la nau "Discovery". Tots set es mostraven a les càmeres i als periodistes esperançats i contents davant aquesta nova oportunitat de demostrar que els vols dels transbordadors són segurs i els diners invertits en aquesta nova cursa espacial estan justificats davant els continus problemes en missions anteriors.  

Just ara fa un any, l'anterior "Discovery" va estar a punt d'acabar en tragèdia. Quan tornava de l'estació espacial, hi va haver un problema amb l'escuma aïllant de l'exterior de la nau. Finalment, després de tres intents, va aconseguir aterrar. Malgrat això, en la memòria de tothom hi havia les imatges de dos anys enrere, quan el món va veure en directe per la televisió com la nau "Columbia" es fonia a l'espai amb set tripulants a bord i destruïa la imatge dels Estats Units com a líder mundial en la conquesta de l'espai.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut