Palma de Mallorca

El conseller d'Interior balear compareixerà al Parlament per explicar el seu paper en el "cas Andratx"

El conseller d'Interior balear, José María Rodríguez, compareixerà davant el Parlament per donar explicacions sobre el seu paper en l'afer d'Andratx, després que dimarts es divulgués una conversa telefònica entre ell i l'alcalde només dues hores abans que la policia detingués Eugenio Hidalgo. El conseller reconeix la conversa com a certa, tot i que nega que parlessin de la imminent detenció de l'alcalde. El debat dels pressupostos de la Conselleria d'Interior del Govern Balear es va transformar dimarts en una forta discussió entre els grups parlamentaris per la suposada relació del conseller amb el "cas Andratx".

Actualitzat
José María Rodríguez va tornar a negar que avisés l'alcalde d'Andratx de la seva detenció en una conversa telefònica. I va anunciar que compareixerà per donar explicacions quan la Junta de Portaveus li demani. "Donaré les explicacions que hagi de donar perquè no tinc covardia. Estan oblidant els imputats i ens han convertit, al president Jaume Matas i a mi, en els dolents. No hem fet res contra la llei, siní ja estaríem detinguts", ha afirmat Rodríguez.

De la conversa publicada pels diaris "Balears" i "L'última hora" es desprèn també que Eugenio Hidalgo, alcalde d'Andratx, i Rodríguez tenien previst reunir-se amb el president balear, Jaume Matas, per parlar de l'actuació policial. La policia va detenir Hidalgo abans de poder-se trobar. En la conversa es pot veure que Rodríguez i Hidalgo preparaven l'estratègia a seguir segons els esdeveniments.
Anar al contingut