Madrid

El Consell de Ministres desencalla el cobrament dels fons de pensions quan s'acaba l'atur

Els aturats que hagin esgotat la prestació per desocupació o els que no hi tinguin dret podran recuperar immediatament els diners que tinguin dipositats al seu pla de pensions. Fins ara, per poder disposar dels diners, feia falta que els aturats passessin un any sense feina. El Consell de Ministres ha aprovat la modificació, i la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha dit que aquesta mesura es du a terme perquè "els desocupats podran cobrar aquests fons de manera immediata, i així s'eviten esperar els terminis fins ara establerts".

Actualitzat
De la Vega també ha dit que el govern central no s'aixeca de la taula del diàleg social, tot i que, a hores d'ara, sigui impossible pactar la reforma laboral que demana la patronal CEOE. Segons la vicepresidenta, hi ha altres qüestions que sí que poden trobar el consens d'empresaris i sindicats i, per això, el diàleg continuarà.

També s'han aprovat mesures per ajudar els autònoms, que podran capitalitzar més atur i tindran bonificacions si contracten un assalariat que no cobri prestació per desocupació. A més, la vicepresidenta ha confirmat que la Casa Reial ha sol·licitat que es redueixi la partida que es destina als monarques.
Anar al contingut