El Congrés obre la porta perquè l'eutanàsia estigui garantida per la sanitat pública

Actualitzat

El Congrés dels Diputats ha fet el primer pas aquest dimarts per regular per llei l'eutanàsia. Tots els grups parlamentaris, amb l'excepció del PP, han donat suport a una proposta del PSOE que recull el "final anticipat de la vida amb l'objectiu d'evitar allargar el patiment" de persones amb malalties greus i incurables o discapacitat crònica que impliqui un gran sofriment.

La iniciativa, "summament garantista", en paraules de la portaveu socialista, Adriana Lastra, aborda qüestions ètiques, mèdiques i jurídiques. El text permet l'objecció de consciència dels professionals sanitaris i estableix que el dret a morir dignament formi part de la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut.

"Presentem aquesta llei des del respecte a la dignitat, a la llibertat, a l'autonomia de la voluntat d'aquestes persones l'única perspectiva actual dels quals és patir i desitgen posar fi al seu calvari. Són casos extrems a conseqüència d'un pronòstic irreversible"

 

Notícia relacionada: Posar fi a la vida: entre la dignitat i la il·legalitat

 

El text presentat pel PSOE determina que el dret a l'eutanàsia és el que tenen les persones que requereixen cures pal·liatives per una malaltia greu i incurable i també aquelles "que decideixen no viure més" en casos de discapacitat greu crònica i que pateixin un "patiment insuportable".

"L'horitzó d'un deteriorament sense esperances fa que aquests ciutadans i ciutadanes vulguin decidir per si mateixos quan i com morir. És el seu últim dret i la seva última llibertat: morir bé"

 

Notícia relacionada: "Morir en la clandestinitat": el vídeo reivindicatiu on un malalt d'ELA se suïcida

 

Ara caldrà veure si el text s'acaba aprovant del tot en el que queda de legislatura. En aquest cas, Espanya seria el quart país d'Europa a legalitzar l'eutanàsia, juntament amb Holanda, Bèlgica i Luxemburg.

 

ARXIVAT A:
Eutanàsia
Anar al contingut