Madrid

El Congrés aprova definitivament la reforma educativa de Zapatero amb els vots en contra del PP i l'abstenció de CiU

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat la llei orgànica d'educació, la LOE, amb 181 vots a favor, 133 en contra, amb l'única oposició del PP i l'abstenció de CiU i part del Grup Mixt. El text resultant per a la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha quedat en termes similars de com es va enviar al Senat, amb la ratificació de les millors tècniques.

Actualitzat

La reforma educativa ja té llum verda. El Congrés dels Diputats ha aprovat el text de la LOE que incorpora algunes de les esmenes que s'han debatut al Senat, la majoria a proposta del PP. Entre els punts més polèmics d'aquesta llei destaca l'assignatura de religió.

El PP volia que l'assignatura fos avaluable, però, al final, la llei diu que les escoles l'hauran d'oferir obligatòriament i seran els alumnes els que tindran l'opció d'escollir-la o no. En tot cas, no tindrà valor curricular.

Com a novetats, s'impartirà una nova assignatura a primària: educació per a la ciutadania, sobre valors i drets humans. Aquesta assignatura va quedar suprimida al Senat perquè el PP considerava que podia ser un "perillós adoctrinament estatal" però ara, al Congrés, s'ha tornat a recuperar.

Pel que fa a la repetició de curs, els alumnes podran passar de curs si suspenen dues assignatures i també si en suspenen tres si així ho considera el consell escolar. Ara bé, només podran repetir un màxim de dues vegades.

La LOE preveu també una inversió addicional de 7.000 milions d'euros els pròxims 5 anys i consolida la llibertat d'elecció de centres pels pares.

Aquests són alguns dels trets més destacats d'aquesta llei, que en l'últim tràmit al Congrés ha rebut el vot en contra del PP, i l'abstenció de CiU i d'una part del Grup Mixt. 

En les pròximes setmanes, el govern publicarà el reial decret de calendari de la LOE pels pròxims cinc anys, tot i que a partir d'aquest curs vinent, els centres ja tindran autonomia organitzativa. És a dir, podran dissenyar els seus plans pedagògics i també s'aplicarà el tant per cent d'escolarització d'immigrants en escoles públiques i concertades.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut