El mar ha avançat en aquest penya-segat de la costa californiana
El mar ha avançat en aquest penya-segat de la costa californiana

El canvi en cinc anys d'un penya-segat a Califòrnia, un exemple d'emergència climàtica

En aquests imatges es veu un dels efectes més urgents de la crisi climàtica, l'avanç del mar, que modifica el terreny i la línia de la costa

Actualitzat

Els penya-segats s'han erosionat i les cases s'ensorren, una perfecta metàfora de la crisi climàtica que vivim. El canvi de la línia de la costa és una de les conseqüències més directes d'aquesta emergència climàtica que s'ha tractat a la COP26, on s'ha arribat a un acord "imperfecte".

Les imatges mostren un despreniment a la costa de Califòrnia, un exemple de l'avanç del mar en detriment de la costa. Han passat només cinc anys de la gravació dels dos vídeos i, com es veu en aquest vídeo de Duncan Sinfield, el canvi en el paisatge és impactant:


Ara, cinc anys més tard, l'aspecte és aquest. Ni rastre de les edificacions que sortien a les imatges, que van deshabitar l'any 2016 pel seu perill. L'embat de les onades i la natura avisen del com pot ser el futur en aquest punt de la costa californiana, pròxima a San Francisco.

El mar cada cop agafa més terreny i podria provocar l'extinció de la meitat de les platges del món l'any 2100, com alertava la revista Nature. L'erosió i els despreniments tenen una relació directa amb l'emissió de gasos i només reduint-les es podria aturar el seu avanç.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaEstats UnitsMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut