Barcelona

El Bicing arriba als 100.000 usuaris

El Bicing, el sistema de lloguer de bicicletes impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, ja ha arribat als 100.000 usuaris. L'èxit ha fet que l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) es plantegi seriosament estendre'n l'ús a municipis de l'àrea metropolitana, com Badalona o Santa Coloma de Gramenet. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha lliurat el carnet 100.000 aquest dijous, ha explicat que d'aquí a "pocs mesos" se sabrà si la proposta és viable. Hereu ha considerat que el creixement del Bicing més enllà de Barcelona "té molt de sentit i és absolutament adequat". El Bicing es va posar en marxa el març del 2007 amb 14 estacions i 200 bicicletes. Al cap d'un mes ja tenia 5.000 usuaris i ara ja té 194 estacions, 3.000 vehicles i 100.670 abonats.

Actualitzat
Jordi Hereu considera que l'èxit del Bicing anima l'Ajuntament de Barcelona fer "un nou salt qualitatiu i quantitatiu" del sistema, que d'aquí al juny arribarà a les 400 estacions i 6.000 bicicletes repartides per tota la ciutat. L'única excepció són els barris amb pendents superiors al 4%, que fan inviable l'ús de la bicicleta.

L'alcalde ha destacat que el Bicing s'ha convertit en un mitjà "habitual, quotidià i massiu", que fan servir ciutadans de totes les edats i classes socials. Sense anar més lluny, Hereu ha revelat que la seva sogra, de 63 anys, "no havia utilitzat mai la bicicleta i ara fa tots els moviments per l'Eixample en bici".

Des del març del 2007, el Bicing s'ha utilitzat 3,8 milions de vegades, amb una mitjana de 25.000 usos els dies laborables i 14.000 els festius. El recorregut mitjà és de tres quilòmetres, mentre que el temps mitjà d'ús és d'entre 17 i 20 minuts. En els nou mesos de funcionament, els usuaris de la bici han recorregut més d'11 milions de quilòmetres, gairebé trenta vegades la distància entre la Lluna i la Terra.

Pel que fa al perfil dels abonats, gairebé 6 de cada 10 tenen més de 30 anys. Professionals com administratius, enginyers, autònoms, professors o advocats representen la meitat dels usuaris, un percentatge molt superior al dels estudiants.
Anar al contingut