Egipte presenta a Saqqara diverses mòmies de cadells de lleó
Egipte presenta a Saqqara diverses mòmies de cadells de lleó
Saqqara

Egipte presenta a Saqqara diverses mòmies de cadells de lleó

75 escultures funeràries de fusta i bronze i mòmies de cadells de lleó i d'altres animals del període tardà (664- 332 aC)

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Antiguitats d'Egipte ha presentat aquest dissabte a la zona arqueològica de Saqqara, a sud del Caire, 75 escultures funeràries de fusta i bronze i diverses mòmies d'animals.

El cap del Consell Suprem d'Antiguitats, Mustafa Waziri, ha detallat que entre els animals momificats cal destacar l'existència de cadells de lleó d'entre sis i vuit mesos. És la primera vegada que es troben cadells de lleó momificats en tan bon estat de conservació.

També s'han tret a la llum les restes momificades de mangostes, cocodrils, falcons, vaques i, sobretot, gats.

 

 

 

Gat momificat

 

Els antics egipcis tenien en molta estima els gats per la seva activitat contra les plagues de rosegadors. El gat representava la deessa Batet que afavoria l'harmonia i la felicitat. Per això a Saqqara hi ha una necròpolis dedicada sobretot a aquests animals.

Durant la presentació dels animals momificats, el ministre d'Antiguitats egipci, Khaled el-Anany, ha explicat que "aquest és un gran descobriment de centenars d'estàtues i mòmies d'animals a la zona arqueològica de Saqqara", totes elles pertanyents al període tardà (664- 332 aC).

 

Vitrines amb escultures de gats

 

Màscares funeràries

 

Les mòmies dels animals i les escultures s'han exposat en diverses vitrines sota la mirada atenta de desenes de persones que s'han concentrat convocats pel Ministeri d'Antiguitats egipci. Les vitrines que han creat més expectació han estat les dels cadells de lleó i la de l'escarabat gegant, aquest últim, considerat pels antics egipcis com un amulet de la vida i del poder.

 

 

 

Escarabat gegant

 

Aquestes noves descobertes s'exposaran en diversos museus del país i també al Gran Museu Egipci del Caire que s'està construint i que s'inaugurarà a finals del 2020.

A la zona arqueològica de Saqqara s'han fet grans descobriments en els últims dos anys, entre els quals destaca la tomba, molt ben conservada, del sacerdot Wahtye de la V dinastia, ara fa uns 4.400 anys, i l'escarabat més gran mai desenterrat.

 

En els últims anys, Egipte s'ha esforçat a anunciar els descobriments que es fan amb l'objectiu d'encoratjar el turisme, un sector que es va veure seriosament afectat pels esdeveniments polítics des del 2011.

 

Jaciment arqueològic a Saqqara

 

Piràmide de Saqqara

 

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut