Educació no traurà el concert a Maristes perquè "sentència en mà" no hi ha arguments
Façana del col·legi dels Maristes de Sants-les Corts

Educació no traurà el concert a Maristes perquè "sentència en mà" no hi ha arguments

La fiscalia demana l'ingrés a presó del professor condemnat per abusar sexualment de 4 alumnes en un dels seus centres educatius

Actualitzat

El Departament d'Educació no retirarà el concert educatiu als Maristes perquè la sentència contra Joaquim Benítez "exonera de culpa judicial" la institució docent".

El conseller d'Educació, Josep Bargalló ha dit, durant la roda de premsa del consell executiu del govern, que la sentència és "molt clara i contundent respecte a la responsabilitat del professor, és dura i justa", però no hi ha arguments per retirar el concert al col·legi Maristes Sants-Les Corts de Barcelona.

"Sentència en mà no hi ha cap argument per plantejar-se la revocació d'un concert educatiu. De la sentència el que se n'extreu no dona peu a plantejar-se cap revocació del concert educatiu perquè en això la sentència és molt clara.

El conseller ha afegit que l'expedient que el departament té obert sobre el cas, i que ha estat aturat durant el procés judicial, es reobrirà "per saber què va passar i com va actuar cada part, l'administració, la titularitat i les persones", i, sobretot, ha dit, "saber si tot el que ha fet el departament d'Educació és correcte".
 

El conseller d'Educació, Josep Bargalló (ACN)


La FAPAC

La Federació d'Ampes de Catalunya, la FAPAC, ha demanat que es retiri el concert a l'escola dels Maristes de Sants-les Corts. Belén Tascón és la presidenta de la FAPAC, insisteix que la retirada del concert de l'escola dels Maristes és una demanda que ja havien fet l'any passat.

"Davant de la sentència, considerem que en els casos que hi han hagut abusos sexuals, com en aquest cas, o altres incompliments de la legalitat vigent, en el moment que sigui possible aquest concert s'ha de retirar. A nosaltres ens hagués agradat que no s'hagués renovat com vam denunciar quan s'estaven renovant concerts educatius d'escoles que no complien, o que estaven en processos judicials."


El conseller afegeix que la sentència reconeix la responsabilitat civil subsidiària de la Fundació Champagnat, que dirigeix tots els centres dels Maristes a Catalunya, i que era un moment que no hi havia normativa i "no passa d'allí".


Maristes

En aquest sentit, el coordinador de l'equip de protecció a la infància de Maristes Catalunya, i director de l'escola Maristes Sants-les Corts, Raimon Novell, ha al·legat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la retirada del concert no seria justa.

"No podem estar satisfets amb la sentència perquè els fets són molt tristos i han causat molt dolor, però, després de 3 anys, era necessària perquè això es comencés a tancar".

"Si m'agafo al que va dir la Meritxell Ruiz en el seu moment i la sentència d'ahir, i la investigació que l'any 2016 es va fer des del consorci d'Educació de Barcelona, en el que se'ns va demanar tot el que s'havia fet en el seu moment amb tots els protocols que hi havia, jo no trobo cap motiu perquè es pugui tornar a a reobrir aquesta investigació sobre el concert que tenen els maristes, em dona la impressió que no seria just."

 

Raimon Novell, director dels Maristes Sants-les Corts, a "El matí" de Catalunya Ràdio

 

El fiscal demana l'ingrés a presó de Benítez

La fiscalia ha demanat a l'Audiència de Barcelona que convoqui una vista per enviar a la presó el professor dels Maristes, Joaquim Benítez, després de la condemna per abusar sexualment de 4 dels seus alumnes.

Aquesta petició s'afegeix a la dels advocats de les víctimes que, en conèixer la sentència, van demanar l'ingrés automàtic de Benítez a la presó.

ARXIVAT A:
Educació JudicialPederàstia Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut