Educació descarta activitats lectives online: "Deixaríem fora l'alumnat amb menys recursos"

El conseller Josep Bargalló ha explicat, en una entrevista a TV3, que es manté la selectivitat i es descarta allargar el curs, però que es reavaluarà la situació cada dia

RedaccióActualitzat

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha descartat mantenir l'activitat lectiva a distància arran del tancament d'escoles i instituts a Catalunya per prevenir la propagació del coronavirus. En una entrevista al "Telenotícies migdia" de TV3, Bargalló ha dit que això exclouria els alumnes que tenen menys recursos.

A la pregunta de si els centres estan preparats perquè es pugui fer ensenyament a distància, el conseller ha estat clar:

"No, no ho farem per una raó que em sembla que és comprensible: sabem que hi ha una bretxa digital, sabem que hi ha famílies que a casa seva no tenen connexió a internet, que no disposen dels aparells. Si féssim formació així deixaríem a fora precisament aquell alumnat i aquelles famílies més desafavorides i augmentaríem la inequitat. No, no, no ho farem."

 

Bargalló ha insistit que el tractament és "una mesura de prevenció sanitària", que també inclou que els professors es quedin a casa, "a disposició del departament o de la titularitat del centre, per si els encarreguen coses".

"No hi ha d'haver ningú als centres. Som conscients que això comporta trastorns a les famílies, sabem que de manera immediata hi haurà mesures de conciliació. No és un període de vacances, és un període excepcional per lluitar contra una pandèmia."

 

El conseller també ha aclarit que, per a les preinscripcions, s'obriran els centres en unes hores concretes:

"Obriran amb el personal mínim, que pugui rebre grups de famílies molt reduïts de manera molt progressiva. Estem treballant també amb propostes de preinscripcions telemàtiques."

 

No s'allargarà el curs

Pel que fa a la durada d'aquesta mesura excepcional, està previst que sigui de 14 dies, des de demà fins al 27 de març. El conseller ha indicat que no tenen cap voluntat d'allargar-lo, però que serà la realitat de la situació sanitària i de la pandèmia qui ho dictarà.

Es descarta, per ara, endarrerir la selectivitat, perquè "això voldria dir que el tancament dura setmanes i setmanes". Tampoc està sobre la taula allargar el curs, però ha insistit que la situació es reavaluarà cada dia.

Josep Bargalló ha explicat que el brot d'Igualada no ha estat l'únic motiu que ha portat al tancament general, i ha assenyalat que aquest mateix matí tenia tres tancaments de tres centres perquè hi havia professorat confinat.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut