Barcelona

Duran no descarta que CiU obtingui algun ministeri al llarg de la legislatura

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats i líder d'Unió Democràtica de Catalunya ha valorat a "El matí de Catalunya Ràdio" el nou govern de José Luis Rodríguez Zapatero coincidint amb el nomenament dels ministres. El líder d'Unió, que no ha perdut l'esperança que CiU obtingui algun ministeri al llarg de la legislatura, ha criticat la continuïtat de Magdalena Álvarez a Foment i també la falta d'experiència de Carme Chacón per encapçalar Defensa. Sobre el minitransvasament de l'Ebre, ha demanat consens al territori per donar-hi suport.

Actualitzat

Josep Antoni Duran Lleida ha parlat sobre la possibilitat que CiU es faci càrrec d'alguna cartera més endavant. Duran ha admès que ara no es pot saber, ja que "poden canviar moltes coses" i no ha descartat que la federació obtingui algun ministeri en els quatre anys de legislatura. El portaveu de CiU al Congrés ha recordat que la majoria que té Zapatero ja no és mateixa que la que tenia, i ha afirmat que ara el govern espanyol necessita més suport.

El dia de la presa de possessió dels nous ministres de José Luis Rodríguez Zapatero, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha criticat la continuïtat de Magdalena Álvarez com a ministra de Foment, Duran considera que el PSC ha perdut aquesta batalla davant les pressions del socialisme andalús.

Sobre el nomenament com a ministra de Defensa de la cap de llista del PSC, Carme Chacón, que serà la primera dona que ocuparà aquest càrrec, el líder d'Unió ha manifestat, al programa d'Antoni Bassas, que en la seva opinió no té prou experiència per fer-se càrrec d'un ministeri d'aquesta envergadura. 

Duran també ha afirmat que donarà suport al projecte del minitransvasament de l'Ebre, però sempre que hi hagi consens al territori. El líder d'UDC també ha demanat al tripartit que, per dur a terme el projecte, hi ha d'haver unitat al govern, i l'ha instat a demanar perdó a la gent de l'Ebre per haver-los enganyat.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut