Madrid

Duran: "A la tómbola de Zapatero sempre toca, si no és un xiulet, una pilota"

CiU, ERC i ICV han carregat amb duresa contra el discurs de José Luis Rodríguez Zapatero durant el Debat de Política General d'aquest dimarts al matí. El portaveu del grup parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha qualificat la intervenció del president espanyol de "més pròpia de campanya electoral", plena de propostes i promeses moltes de les quals no "tindran cap incidència".

Actualitzat
Les primeres reaccions a la intervenció del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, durant el Debat de Política General d'aquest dimarts al matí han sigut contundents.

CiU

El portaveu del grup parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha tingut la "sensació de començar de zero". Considera que ha estat un discurs més propi d'un debat d'investidura que d'un Debat de Política General. Duran i Lleida s'ha mostrat en contra de la proposta d'eliminar la deducció de l'IRPF per a la compra d'habitatges per a les rendes superiors als 24.000 euros a partir del 2011 perquè creu que no farà que es comprin més pisos sinó al contrari.

ERC

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha criticat el discurs de Zapatero per anunciar "una despesa que no sap com pagarà" i, pel que fa al finançament, "una nova data, la desena després de nou incompliments". Ridao ha considerat que el president del govern espanyol "és de poca fiabilitat" i que per això "el suport d'ERC no el tindrà fins que no arribi el nou finançament" i compleixi amb Catalunya.

ICV

Per la seva banda, el portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha indicat que el discurs de Zapatero ha consistit en "un joc pirotècnic" amb "un to efectista més que efectiu". Herrera ha subratllat que el govern només es farà càrrec d'una quarta part dels diners anunciats per incentivar la compra de cotxes, i que no ha indicat com pensa finançar les mesures verdes que vol promoure. Pel que fa al nou finançament, el diputat ecosocialista ha considerat "una mala notícia" el nou termini promès, "perquè se sumen terminis i no se sap quan arribarà". Herrera ha conclòs que és "un mal discurs perquè no dialoga, no pacta i no canvia el més pur estil Zapatero".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut