Madrid

El PP lamenta que Zapatero no presenti mesures per als 4 milions d'aturats

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha lamentat que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no hagi presentat mesures específiques per als quatre milions d'aturats que hi ha a Espanya en el discurs que ha obert el Debat de Política General. La portaveu popular també ha dit que a Zapatero li ha "faltat autocrítica" i ha afegit que les mesures anunciades són de caràcter "conjuntural, però no estructurals". El PP també ha lamentat que Zapatero hagi responsabilitzat de la crisi el sector de la construcció, ja que "mai s'havien construït tants habitatges com en el seu govern".

Actualitzat
El diputat d'Izquierda Unida (IU), Gaspar Llamazares, ha afirmat que el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha fugit de la realitat en el Debat de Política General. Llamazares li ha recriminat que en el seu discurs no s'hagi centrat en "la crisi i les seves conseqüències i els problemes dels ciutadans". 

El portaveu d'IU al Congrés també ha lamentat que el president espanyol no s'hagi referit en cap moment "ni als aturats sense cobertura ni a les persones sense possibilitat de pagar les hipoteques". El líder d'IU ha qualificat de "contradictòries" les mesures anunciades, que demostren que el govern "no té una estratègia de majoria parlamentària i de lideratge social".

Poc creïble i antisocial
La diputada d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez, també ha qualificat de poc creïble el discurs de Zapatero. L'ha acusat d'amagar "propostes antisocials darrere de l'èmfasis en les polítiques socials" i també de "castigar" els joves i la classe mitjana, sobretot per la deducció fiscal en la compra d'habitatge, que es restringirà a les rendes inferiors als 17.000 euros a partir del 2011. Díez ha comparat la intervenció de Zapatero amb una carta als Reis o el conte de la lletera, amb "discursos que versionen els fets".

Falta de credibiliat
Des del PNB, el portaveu del grup al Congrés, Josu Erkoreka, ha advertit Zapatero que no pot seguir exigint "actes de fe" als ciutadans quan "ha esgotat la seva credibilitat". Erkoreka ha defensat que el president espanyol "continua sense adonar-se que no és possible construir una melodia amb sentit tocant totes les tecles del piano" i l'ha advertit que "només pot ser harmoniosa tocant les tecles estratègiques". Pel diputat del PNB, és un error "inmens" que el president espanyol demani que "confiem en ell sense exigir-li resultats".
Anar al contingut