La masia Miravalls (Viquipèdia)
La masia Miravalls (Viquipèdia)
Llobera

Dues masies canvien de comarca i passen de la Segarra al Solsonès

Els tres habitants de les masies que formaven part del terme de Biosca ara han passat al de Llobera

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest dimecres, dues masies de Biosca, a la Segarra, passen a formar part del municipi de Llobera, a la comarca veïna del Solsonès. El govern ha aprovat aquest canvi de delimitació territorial, que afecta tot just un petit tram de territori. El canvi afecta només tres persones.

El procés ha trigat anys per les complicacions administratives, però finalment ha arribat a bon port. Fa temps que els propietaris de les masies Folch i Miravalls volien abandonar Biosca perquè són molt més a prop de Llobera. Allà, ha explicat Corneli Caubet, l'alcalde de Biosca, és on van a comprar, fan vida social o fins i tot van a missa.

"Hi havia una necessitat reivindicativa d'aquestes masies de fa més de 30 anys. Aquestes masies no han vingut per a res a Biosca. Sí que estaven dins del terme, però era a la part nord i per proximitat tenen el municipi de Llobera. Tots els serveis, l'escola, l'Ajuntament i de parròquia".

Tot i que al principi va costar aixecar les tramitacions, finalment tots dos ajuntaments es van posar d'acord. Després, els respectius consells comarcals van haver d'aprovar el tràmit, i la paperassa ha continuat en diverses comissions de la Generalitat. Finalment, el consell executiu del govern ha donat llum verda a aquest canvi de delimitació territorial que des d'aquest dimecres ja és una realitat.

Anar al contingut