Assassinada una dona a Majadahonda en un nou cas de violència masclista
La dona hauria mort a trets presumptament a mans de la seva parella (CCMA)
Màlaga

Dues dones en estat greu per l'atac masclista amb àcid d'un home que ja tenia antecedents

L'agressor es va donar a la fuga després de l'atac, que va obligar les dues dones a sortir del cotxe on es trobaven i el vehicle es va estavellar

AgènciesActualitzat

Un atac de violència masclista deixa dues dones hospitalitzades amb cremades de molta gravetat a Andalusia. Una de les dues dones ferides ahir, dimarts, a Cártama, Màlaga, en ser ruixades amb un líquid corrosiu que tot apunta que anava dirigit a una d'elles, està molt greu a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Virgen del Rocío, a Sevilla, mentre l'altra continua en estat greu.

Fonts sanitàries han informat a EFE que la dona de 26 anys, que és la que està pitjor, presenta cremades profundes en el 45% del cos i s'està pendent de la seva evolució a l'UCI després d'haver estat valorada per la Unitat de Cremats del centre sanitari. D'altra banda, la víctima que va ser traslladada a l'Hospital Regional de Màlaga té afectada el 25% de la superfície corporal, i totes dues tenen danys a la cara.

L'alcalde de Cártama, Jorge Gallardo, ha precisat que una de les víctimes ha pogut donar a la Guàrdia Civil el nom del presumpte agressor, que era la seva parella.

Gallardo ha afegit que s'ha trobat a la vorera del carrer on ha ocorregut el succés un pot d'àcid que el suposat atacant, després d'haver increpat les dues dones, els va llançar quan anaven en cotxe. L'Ajuntament de Cártama ha convocat per aquest migdia, davant la seva seu, una concentració per guardar un minut de silenci com a rebuig de la violència masclista.

La Guàrdia Civil busca un home de 26 anys, amb nombrosos antecedents, com el presumpte agressor, segons han informat a EFE fonts de la investigació, que indiquen que té una ordre d'allunyament d'una altra dona.

En rebre l'agressió, les dues dones van sortir del cotxe, que va circular sense control fins que va topar amb un fanal, mentre que l'agressor va emprendre la fugida, segons han informat a EFE fonts municipals.

 

On demanar ajuda

Les dones que creguin que poden ser víctimes de violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda, com el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències; és gratuït i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut