Imatge d'arxiu de WhatsApp
Imatge d'arxiu de WhatsApp
Barcelona

Dotze denúncies el 2017 per divulgació de dades personals sense consentiment a les xarxes

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades informa també que va amonestar una escola de Manresa per haver cedit el telèfon d'una mare per crear un grup de WhatsApp

RedaccióActualitzat

Una dotzena de persones van interposar denúncia l'any passat a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades per divulgació de dades personals sense consentiment a les xarxes socials. Aquesta agència, a més, va amonestar una escola de Manresa a qui van denunciar per haver creat un grup de WhatsApp sense demanar permís.

El cas de Manresa arrenca amb la denúncia d'una mare després que la direcció de l'escola cedís el seu telèfon a una altra mare i aquesta l'agregués a un grup de WhatsApp. La sanció no va ser econòmica perquè el centre va rectificar immediatament.

Des de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades també s'ha sancionat un restaurant de Mallorca per haver creat un grup amb els comensals d'un sopar de Cap d'Any. Ho va denunciar un d'aquests comensals, que, a més, després d'esborrar-se'n va rebre l'avís del restaurant que si no volia ser dins el grup podia perdre la reserva.

Rafael García, de l'Agència Espanyola, ha aclarit que és il·legal que ens incloguin en un grup de WhatsApp sense el nostre consentiment si la finalitat no és estrictament personal o familiar.

García ha recordat el cas de l'Ajuntament de Boecillo, a Valladolid, que va incloure un veí en un grup de WhatsApp sense la seva autorització.

ARXIVAT A:
WhatsApp
Anar al contingut