Als detinguts se'ls atribueixen dues agressions per motius ideològics i un robatori amb violència (Mossos d'Esquadra)

Dos joves vinculats a l'extrema dreta, detinguts per agressions i robatori a Barcelona

Un està en presó preventiva per un intent d'homicidi posterior a les agressions, l'altre és menor d'edat i la policia busca un tercer implicat

Redacció/Agències

Els Mossos han detingut dos joves, de 20 i 17 anys, acusats de dues agressions amb motivació ideològica i un robatori amb violència.

La policia busca un tercer implicat que també hauria participat en una de les agressions, que es van cometre el mes d'abril passat a Barcelona.

 

Els atacs van ser als barris de Sant Andreu i Sant Martí

La primera de les agressions es va produir el 18 d'abril passat, quan dues persones van atacar un noi al districte barceloní de Sant Andreu, per motivacions ideològiques, i després van fugir. L'agressió va provocar a la víctima una fractura nasal i diverses contusions.

La segona va ser quatre dies més tard, el 22 d'abril, al districte de Sant Martí. En aquest cas, van ser tres els joves vinculats amb l'extrema dreta que van assaltar un noi que portava una dessuadora d'un club esportiu de signe contrari al dels agressors i, sense dir-li res ni motiu aparent, van començar a colpejar-lo. En aquest cas també li van provocar múltiples contusions i un dels agressors li va robar el mòbil abans de fugir.

La investigació dels Mossos ha portat a la detenció de dos joves com a presumptes autors de dues agressions amb lesions amb l'agreujant de discriminació ideològica i un delicte de robatori amb violència.

A un dels arrestats, el que és major d'edat, el van detenir al Centre Penitenciari de Joves de la Roca del Vallès, on està complint presó preventiva per una acusació de temptativa d'homicidi que va tenir lloc després de les agressions, i pròximament serà citat a declarar davant l'autoritat judicial.

L'altre detingut, el que és menor d'edat, serà citat per la Fiscalia de Menors a Barcelona.

Creixen les agressions per delictes d'odi

L'any passat hi va haver 496 denúncies davant dels Mossos per delictes d'odi i discriminació, un 26% més que el 2020.

Els delictes d'odi i discriminació són els que es vinculen a motivacions polítiques, religioses o racials, per l'origen nacional o ètnic o l'idioma de la víctima, l'orientació sexual o la identitat de gènere, en el fet que la víctima tingui alguna discapacitat física o mental o estigui en la indigència, entre d'altres.

Una cinquena part dels casos instruïts el 2021, 104 en total, van ser per delictes d'odi vinculats a motivacions polítiques.

La majoria d'agressions es van produir a la demarcació de Barcelona, seguides de Tarragona i Girona.

ARXIVAT A:
PolicialExtrema dreta
Anar al contingut