Dos castells de gamma extra a la diada de la Bisbal del Penedès
El 5 de 9 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls
La Bisbal del Penedès

Dos castells de gamma extra a la diada de la Bisbal del Penedès

El 5 de 9 amb folre de la Vella de Valls i el 2 de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca, les construccions més destacades de la diada de la Mare de Déu d'Agost

Agusti FornéActualitzat

La diada castellera de la festa major de la Bisbal del Penedès ha permès veure dos castells dels anomenats "de gamma extra". La Vella de Valls, la Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Bous de la Bisbal han participat en la tradicional diada de la Mare de Déu d'Agost.

La construcció més destacada ha estat el 5 de 9 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La Vella continua molt forta aquesta primera part de la temporada, perquè el castell, de gran dificultat, ha estat molt segur. És el segon cop del curs que els rosats descarreguen aquest castell. El primer va ser fa pocs dies a casa, a la plaça del Blat, pel Firagost.

La Vella també ha descarregat sense problemes el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i un pilar de 7 amb folre.

El segon castell de gamma extra l'han fet els Castellers de Vilafranca. Tot i que venien d'una setmana de vacances, els verds han apostat pel 2 de 9 amb folre i manilles. Ha estat emocionant: l'han hagut de defensar al límit, especialment les manilles i el tronc, que ha controlat bé les batzegades que han patit. Però l'han completat.

 

El 2 de 9 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca

 

Els de Vilafranca també han hagut de treballar per descarregar el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre. En la ronda de pilars, han fet un pilar de 7 amb folre, que només han carregat.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha descarregat l'anomenada "tripleta": el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 5 de 8.

 

El 4 de 9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls

 

Finalment, han tancat l'actuació amb el pilar de 7 amb folre.

A la diada també hi ha actuat la colla local, els Bous de la Bisbal, que han descarregat el primer castell de l'any: un 4 de 7.

 

El 4 de 7 descarregat pels Bous de la Bisbal del Penedès (ACN)

 

La segona quinzena d'agost està farcida de diades importants i culminarà el 30 d'agost a Vilafranca amb la diada de Sant Fèlix. Allà, els amfitrions, la Vella i la Joves Xiquets de Valls i la Jove dels Xiquets de Tarragona es veuran les cares en una de les jornades clau de la temporada.

ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut