Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Dimiteix l'alcalde de Bellver per la polèmica construcció d'un "cobert agrícola" del fill

El fill també era regidor de l'Ajuntament i ha decidit dimitir

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta, i el seu fill i regidor de Cultura, Joan Porta, han dimitit fruit de la pressió veïnal després d'haver alçat una casa en una zona dalt d'un turó no urbanitzable però on antigament hi havia hagut una construcció, que ara estava en ruïnes. En aquest moment, diuen, només fan servir la construcció com a cobert agrícola.

Porta, que era alcalde des de feia 15 anys, va portar al ple una ordenança per protegir diferents masies de Bellver i, entre aquestes, hi havia la casa que construïa el fill. En la votació, tots els regidors, també els de l'oposició, hi van votar a favor.

Ara, però, l'entitat SOS Pirineus ha portat el cas al síndic de greuges i denuncia que es tracta d'una construcció il·legal. Consideren que no s'ha de protegir i que està en sòl no urbanitzable. Aquest és l'estat actual de l'edifici:Barraca d'eines o casa en ruïnes?

L'entitat argumenta que els usos originals no corresponen al d'un lloc habitat. Fins ara, el batlle ha defensat la legalitat de tot el procés de tramitació i execució de l'obra i assegura que el 2019 tenien llicència per consolidar les parets i les restes existents i col·locar-hi una coberta.

Des de SOS Pirineus sostenen que la construcció s'ha fet a sobre d'una antiga barraca d'eines que formava part d'unes mines de manganès.

El ja exalcalde, però, sosté que aquesta barraca era en un altre lloc de la finca i que en el punt on s'han fet les obres hi havia hagut una casa.

De fet, compten amb dues declaracions jurades que així ho corroboren i una menció al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Lleida de l'any 39, però l'entitat explica que en diversos mapes antics només s'hi assenyalen les mines i que en aquesta finca no hi hauria cap marca d'un habitatge.

Porta assegura que l'edificació es fa servir actualment com a cobert agrícola i que, amb aquesta finalitat, el maig del 2021 es va atorgar una llicència d'obres per construir-hi una part annexa.

També ha dit que el mes de febrer passat es va aprovar provisionalment la modificació del catàleg, amb els informes sectorials favorables corresponents, i que aquest expedient s'ha tramès a la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu per a la seva aprovació definitiva.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientUrbanisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut