Holder no ha pogut evitar les llàgrimes en oficialitzar la renúncia al costat d'Obama. (Foto: Reuters)
Holder no ha pogut evitar les llàgrimes en oficialitzar la renúncia al costat d'Obama. (Foto: Reuters)
Washington

Dimiteix el fiscal general dels EUA, Eric Holder

Ha estat el primer afroamericà a ocupar el càrrec i se'l considera la veu més progressista de l'administració nord-americana

RedaccióActualitzat

El fiscal general dels Estats Units, Eric Holder, deixa el càrrec. Holder, el primer afroamericà a assumir el Departament de Justícia, és un dels membres del gabinet presidencial més propers a Barack Obama. Ha estat el mateix president qui ha oficialitzat la renúncia, en un acte aquest dijous a la Casa Blanca, en què ha agraït la "profunda fidelitat al país" en els sis anys que ha estat al càrrec. També ha admès que la renúncia és per a ell "agredolça".

Holder, que no ha pogut evitar les llàgrimes en sentir les paraules del president, continuarà en el càrrec fins que se'n nomeni el substitut. El dimissionari, de 63 anys, ha donat les gràcies a Obama, del que ha dit que se sent "orgullós de dir-li amic".

Fonts de la Casa Blanca han destacat el paper del dimissionari a favor dels drets dels homosexuals i transsexuals, en la lluita antiterrorista i com a garant del dret de vot. De fet, se'l considera la veu més progressista de l'administració nord-americana.

El Departament de Justícia ha estat a l'epicentre de diversos fronts oberts al govern Obama, com les multes a gegants de Wall Street per les hipoteques "subprime" o la polèmica pel programa "Fast and Furious" de rastreig d'armes que van acabar a mans de narcotraficans mexicans.

Anar al contingut