Dimiteix el conseller de Salut de Múrcia, que s'havia vacunat de la Covid

Aquest mateix dimecres al matí havia assegurat que no deixaria el càrrec

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas, ha presentat, finalment, la dimissió al president de la comunitat, Fernando López Miras, després de la polèmica per haver-se vacunat contra el coronavirus juntament amb alts càrrecs i funcionaris del seu departament.

López Miras ha acceptat la dimissió elogiant la seva gestió davant de la conselleria i confiant que "la vara de mesurar sigui igual per a tothom".

Aquesta decisió ha estat acordada un dia després de saber-se que Villegas s'havia vacunat de la Covid.

Aquest mateix dimecres al matí, el conseller de Sanitat havia assegurat que no pensava dimitir i ho justificava dient que les persones que s'havien vacunat eres "essencials" en la lluita contra la pandèmia.

La portaveu del govern de Múrcia, Ana Martínez Vidal, de Ciutadans, havia demanat la dimissió de Villegas, del Partit Popular. "No ens correspon vacunar-nos encara i és molt important que siguem exemplars", va afirmar en un tuit.

Vacunacions polèmiques al País Basc

Mentrestant, el govern del País Basc ha començat una investigació interna després de la dimissió dels directors de dos hospitals de Bilbao per vacunar-se quan no els corresponia.

El director de l'hospital Basurto, Eduardo Maiz, ha renunciat al càrrec, mentre que el de Santa Marina, José Luis Sabas, ha estat cessat.

El govern basc ha exigit que es respecti "sempre i sense excusa" la vacunació a col·lectius de risc per evitar que es contagiïn de coronavirus.

La consellera de Salut, Gotzone Sagardui, ha assegurat que els protocols sobre quines són les persones destinatàries de les vacunes són "clars i estrictes". I ha afegit que aquests criteris "s'han de respectar sempre i sense excusa".

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut