Polèmica a Murcia perquè el conseller de Salut i alts carrecs s'han vacunat de la Covid
Administració de la vacuna de la Covid a treballadors i usuaris de la Fundació Jesús Abandonado, de Murcia (Europa Press/Ajuntament de Múrcia)

Polèmica a Múrcia perquè el conseller de Salut i alts càrrecs s'han vacunat de la Covid

El conseller de Sanitat ha assegurat aquest dimecres que no pensa dimitir i ho justifica dient que les persones que s'han vacunat són "essencials" en la lluita contra la pandèmia

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas, i tots els alts càrrecs i els funcionaris de la conselleria ja han s'han vacunat contra la Covid-19. També s'ha vacunat la dona de Villegas.

El govern de Múrcia defensa la decisió amb l'argument que són personal "essencial" per a la gestió de la pandèmia, igual que els "professionals sanitaris" que "ho han sol·licitat" i  el conseller ha assegurat aquest dimecres que no pensa dimitir. Això sí, ha demanat disculpes per si algú s'ha pogut molestar:

"Som conscients que estem vivint una situació molt difícil. Hi ha moltes persones que tenen posades les esperances en la vacuna, que pot portar a qüestionar o a no entendre el que s'ha fet. Si em poso a la pell de totes aquestes persones que es puguin sentir decebudes o ofeses, els demano disculpes."


La notícia la va avançar el diari La Verdad, que parla de "centenars de funcionaris no assistencials" vacunats.

La decisió va topar amb l'oposició de la portaveu del govern de la regió, Ana Martínez Vidal, de Ciutadans, que va demanar la dimissió de Villegas, del Partit Popular. "No ens correspon vacunar-nos encara i és molt important que siguem exemplars", va al·legar en un tuit:

 

 

Defensen que s'ha respectat el protocol

La conselleria ha assegurat que ha conclòs la primera ronda de vacunacions a les residències de gent gran i els centres de discapacitats, però, alhora, admet que encara no ha acabat d'administrar la primera dosi en tot el personal sanitari dels hospitals i centres de salut.

Segons fonts del departament, l'objectiu prioritari és "evitar brots en qualsevol tipus d'instal·lació sanitària regional que treballa en la gestió de la pandèmia".
 

Asseguren que s'ha respectat el protocol perquè "inicialment s'ha administrat a la primera línia i, posteriorment i de forma paral·lela, en ampliar-se la capacitat de vacunació, a la resta de professionals que ho han sol·licitat".

Aquesta "restra de professionals" inclou treballadors de salut pública, d'epidemiologia, rastrejadors, de laboratori o inspecció, a més dels que fan formació sanitària especialtzada o pregrau, i voluntaris d'hospitals.

També, es defensa des del govern murcià, el personal del Servei Murcià de Salut i de la conselleria, i el conseller, el metge Manuel Villegas, i també

 

Múrcia vacuna de la Covid el conseller de Salut i alts càrrecs del departament
Vacunació de la Covid a Múrcia, aquest dilluns (Regió de Múrcia)


Diversos testimonis que ha recollit la Cadena Ser han explicat que la setmana passada "es va passar una llista perquè s'hi apuntés tot el personal que es volia vacunar" i que molta gent de les conselleries van parlar amb els seus caps per mostrar el seu rebuig o preguntar si se'ls podia vacunar.

El protocol acordat pel Ministeri de Sanitat i les autonomies estableix que l'ordre de vacunació és, en primer lloc, residències de gent gran i centres de persones amb discapacitat; després, el personal sanitari de primera línia, seguit d'altre personal sanitari i sociosanitari i, en quart lloc, els grans dependents que no visquin en residències.

 

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
Anar al contingut