Un bomber treballa per apagar el foc de l'incendi de Terrassa, el més gran del cap de setmana
Un bomber treballa per apagar el foc de l'incendi de Terrassa, el més gran del cap de setmana (Bombers)

Deu incendis en un cap de setmana de risc en ple pic de calor

El 55% d'incendis forestals tenen relació directa amb l'activitat humana

RedaccióActualitzat

Terrassa, Figueres, Girona... són algunes de les poblacions que aquesta cap de setmana han viscut de prop algun incendi. Aquest dies estan marcats al calendari com d'alt risc, pel pic de calor que estem vivint.

En total hi ha hagut deu incendis, la majoria petits. El més gran va cremar aquest dissabte a Terrassa. Va començar a les set de la tarda i fins a 24 hores després no ha quedat estabilitzat. El foc ha cremat unes vuit hectàrees i va obligar a desallotjar dues famílies i a confinar-ne tres més. Fins a 27 dotacions terrestres i 10 d'aèries es van arribar a dedicar a apagar les flames.

 

El fum de l'incendi de Terrassa es va poder veure des de la ciutat. El mateix que va passar a Girona, amb un incendi més petit. El foc va cremar aquest dissabte a la zona de la Font de la Pólvora i es va aturar a només 10 metres de l'N-II.

 

I aquest diumenge s'han declarat incendis forestals a Constantí, Ventalló, Lleida, Montmeló i Figueres. A la capital de l'Alt Empordà, el foc ha cremat a tocar de l'estació de tren.

 

Divendres va cremar un camp de panís sense segar a Vallfogona de Balaguer, 400 m2 de matolls en una parcel·la de Lloret de Mar i horts abandonats a Castellví de Rosanes.

Tot plegat en un cap de setmana amb un alt risc d'incendis, en què els bombers demanen molta precaució:

 

La Generalitat va reforçar la vigilància antiincendis per l'avís de calor que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya. Protecció Civil ha fet una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l'entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d'un vehicle, encara que sembli apagada.

Les autoritats demanen evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

Incendis per causa humana

El 55% d'incendis forestals tenen relació directa amb l'activitat humana, segons va recordar el departament d'Interior en l'inici de l'estiu. Per això fer foc en zones forestals o els 500 metres que les envolten està totalment prohibit.

ARXIVAT A:
Incendis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut