Lesbos

Detinguts a Lesbos 3 voluntaris sevillans acusats de tràfic de persones

Els detinguts són bombers de Sevilla que formen part de l'ONG Proem-Aid, creada per socórrer els immigrants que arriben en barques fins a les costes gregues

RedaccióActualitzat

La policia grega ha detingut a l'illa de Lesbos cinc voluntaris quan intentaven socórrer tres barques inflables amb refugiats que miraven d'arribar a la costa. Tres dels detinguts són espanyols, i dos, danesos.

Els cinc voluntaris estan detinguts als calabossos dels jutjats de Mitilene, a Lesbos, a l'espera de saber si el jutge els acusa formalment d'un delicte de tràfic il·legal de persones. La policia grega els acusa d'haver entrat en aigües jurisdiccionals turques per transportar il·legalment immigrants fins a l'illa grega. Companys de les ONG's amb què col·laboren els cinc voluntaris detinguts neguen les acusacions.

Els tres espanyols detinguts són bombers professionals de Sevilla. Pertanyen a Proem-Aid, una ONG que es va crear després de la difusió de la fotografia del nen sirià que va morir ofegat a les costes gregues. La formen unes 12 persones, la majoria bombers i també patrons d'embarcacions.

A Lesbos treballen dos grups de 6 voluntaris que roten quinzenalment. Un dels voluntaris surt amb una barca a la recerca de les embarcacions que arriben a les costes gregues des de Turquia, mentre que els altres ajuden els refugiats rescatats a desembarcar quan arriben a la platja.

S'espera que dissabte passin a disposició judicial els cinc voluntaris detinguts. Els seus advocats neguen les acusacions i afirmen que "són a Lesbos per oferir ajuda humanitària amb l'objectiu de salvar vides i que mai col·laborarien amb els que fan negoci amb l'entrada irregular de persones".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut