París

Detingut el presumpte membre d'ETA Javier Irastorza al País Basc francès

El presumpte membre de la banda terrorista d'ETA Javier Irastorza González, àlies "Barojo", ha ingressat a la presó de Seysses, a prop de Tolosa, després de ser detingut al País Basc francès. Irastorza ha estat arrestat a la localitat de Ziburu, al departament dels Pirineus Atlàntics, quan sortia de casa seva. La policia francesa ha practicat la detenció en virtut d'una euroordre dictada per les autoritats espanyoles per un presumpte delicte de col·laboració amb la banda terrorista.

Actualitzat
En el moment de la detenció, Barojo sortia de casa seva, no anava armat i no hi ha posat resistència. El presumpte membre d'ETA passarà a disposició judicial dimarts de la setmana que ve. Se l'acusa d'haver allotjat etarres a casa seva.

Les forces de seguretat creuen que quan es va desmantellar el "comando Donosti" a mitjans dels anys 90, Barojo va fugir a França, on va ser detingut, un any després juntament amb tres presumptes etarres més.

La seva detenció arriba el mateix dia que França extradeix a Espanya el membre de l'aparell logístic d'ETA Mikel Uzkudun Lizaur. Un tribunal francès el va condemnar el mes de desembre passat a sis anys de presó per formar part de l'organització terrorista.
Anar al contingut