Moment de la detenció de George Floyd, que va morir sota custòdia policial
Moment de la detenció de George Floyd, que va morir sota custòdia policial

Detingut el policia responsable de la mort d'un home negre a Minneapolis

George Floyd va morir sota custòdia policial després que l'agent Derek Chauvin l'immobilitzés diversos minuts posant-li el genoll al coll, tot i que ell cridava "No puc respirar"

Actualitzat

L'agent Derek Chauvin ha estat arrestat aquest divendres per la seva suposada responsabilitat en la mort del ciutadà afroamericà George Floyd, brutalment detingut aquest dilluns a Minneapolis, al nord dels Estats Units.

El comissionat de Seguretat Pública de l'estat de Minnesota, John Harrington, ha anunciat que Chauvin ha estat detingut pel seu presumpte paper en la mort de Floyd. Se l'acusa d'assassinat en tercer grau i d'homicidi involuntari. Els altres tres agents implicats continuen en llibertat.

 

 

Els fets van passar fa dos dies quan Floyd, de 46 anys, que estava acusat d'un delicte de frau, va ser arrestat al mig del carrer. Mentre l'agent de policia l'immobilitzava posant-li el genoll al coll, cridava "No puc respirar".

Minuts després, els serveis d'emergència se'l van emportar, quan ja havia perdut el coneixement, i va acabar morint sota custòdia policial.

Quatre agents implicats amb el cas van ser expulsats del cos però tot i això van començar un  Minneapolis.

Tres nits de violència

Les mobilitzacions es van originar en una comissaria molt pròxima als fets. Allà, agents antidisturbis van llançar gasos lacrimògens i pilotes de goma als manifestants, segons el diari The Star Tribune.

Després els actes d'indignació i frustració per aquest nou episodi de brutalitat racial s'han escampar per tot el país. Són milers de persones que en aquestes circumstàncies han deixat de costat la pandèmia i han sortit al carrer. Fins i tot, s'han viscut escenes de pillatge i destrucció.

Detingut en directe un reporter negre de la CNN

Aquest matí, a primera hora, un equip de la CNN mostrava com havia quedat la ciutat de Minneapolis després dels aldarulls nocturns, quan la policia els ha detingut en directe.

Des de l'estudi de la cadena, la resta de periodistes han observat bocabadats com la policia s'emportava el seu company davant la càmera, que no ha deixat d'enregistrar en cap moment la detenció. Poc després la policia ha detingut la resta de l'equip.

Les tres persones detingudes han estat alliberades hores després i el governador de Minnesota, el demòcrata Tim Walz, ha demanat "les més sinceres disculpes" al president de la CNN per la detenció dels periodistes. Walz ha dit que és "inacceptable" una actuació com aquesta per part de la policia.

ARXIVAT A:
Estats UnitsRacismeProtestes EUAGeorge Floyd
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut