Detingut en directe un reporter negre de la CNN que informava dels aldarulls a Minneapolis

L'equip de la CNN mostrava a primera hora del matí com havia quedat la ciutat després dels aldarulls nocturns, quan la policia els ha detingut en directe

RedaccióActualitzat

Un equip de la cadena de televisió CNN ha estat detingut en directe mentre cobria les manifestacions en protesta per la mort del ciutadà negre George Floyd a Minneapolis.

El periodista de la CNN Omar Jiménez no ha deixat de retransmetre en directe mentre la policia li posava les manilles i se l'emportava detingut.

Al vídeo que ha fet públic la cadena de televisió es pot veure com el reporter està en una connexió en directe, passades les sis del matí, explicant i mostrant els efectes dels aldarulls de la nit passada a Minneapolis. Al seu costat, un destacament policial fortament armat supervisa la connexió.

Se sent com un dels periodistes s'adreça a la policia i els diu que poden endarrerir la seva posició fins on els ho indiquin i els expliquen que, en aquells moments, estan fent una connexió en directe per a la televisió.

De cop, en un canvi de pla, es veu com dos agents emmanillen el corresponsal, que els pregunta per què l'estan detenint.

Des de l'estudi de la cadena, la resta de periodistes observen bocabadats com la policia s'emporta el seu company davant la càmera, que no ha deixat d'enregistrar en cap moment la detenció.

Poca estona més tard, la policia també s'emporta detinguts el productor i el càmera de l'equip.

 

 

El corresponsal de la CNN i el seu equip han estat alliberats hores després.

La CNN ha denunciat els fets i ha dit que es tracta d'una clara violació de la primera esmena de la Constitució dels Estats Units, que garanteix la llibertat de premsa.

Segons ha explicat un responsable de la cadena de televisió, els arguments que ha donat la policia per detenir els periodistes és que no havien sabut justificar qui estava al càrrec de l'equip.

El governador de Minnesota, el demòcrata Tim Walz, ha demanat "les més sinceres disculpes" al president de la CNN per la detenció dels tres periodistes. Walz ha dit que és "inacceptable" una actuació com aquesta per part de la policia.

Un cop alliberat, Omar Jiménez ha dit que tothom a la comissaria l'ha tractat "amb cortesia i sense violència".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut