La policia ha presentat Edgar Valdez, àlies "La Barbie", i n'ha donat detalls de la detenció. (Foto: EFE)
La policia ha presentat Edgar Valdez, àlies "La Barbie", i n'ha donat detalls de la detenció. (Foto: EFE)
Mèxic

Detingut Edgar Valdez, àlies "La Barbie", un dels capos més influents del narcotràfic a Mèxic

El servei d'intel·ligència de Mèxic ha detingut Edgar Valdez, un dels capos més influents del narcotràfic a Mèxic. El seu arrest és fruit d'una investigació de més d'un any. Conegut amb el sobrenom de "La Barbie" perquè té la pell blanca i els ulls blaus, Valdez està considerat un dels líders del càrtel dels germans Leyva, que controla el centre del país. Les autoritats afirmen que podia traficar amb una tona de cocaïna al mes.

Actualitzat
Valdez, de 37 anys i nacionalitat nord-americana, va iniciar-se en el món de la delinqüència amb 19 anys. La policia li atribueix desenes d'homicidis. El van detenir junt amb sis persones més –quatre hores i dues dones- en una zona pròxima al poble de Salazar, entre l'estat de Mèxic i el Districte Federal. Tots els arrestats col·laboraven amb la seva organització criminal.

El servei d'intel·ligència mexicà ha pogut deternir-lo després d'un any d'investigació i gràcies a l'intercanvi d'informació amb diverses agències dels Estats Units.

Edgar valdez era el cap dels sicaris del grup d'Arturo Beltrán Leyva, antic líder de l'organització dels germans Beltrán Leyva, que va morir en un tiroteig amb soldats de la marina.

Després de la caiguda d'Arturo Beltrán Leyva, Valdez va encapçalar la insurreció interna per prendre el control del càrtel, fet que el va enfrontar amb Hector Beltrán Leyva, que va prendre les regnes del grup criminal. En els últims mesos, la guerra entre les dues faccions ha deixat desenes de cadàvers.
Anar al contingut