Imatges de la Policia Nacional en el moment de la detenció del fugitiu suec
Barcelona

Detingut a Barcelona un fugitiu suec acusat de dos assassinats

Era objectiu prioritari de les autoritats sueques i sobre ell pesava una ordre europea de detenció i entrega

RedaccióActualitzat

Detingut a Barcelona un fugitiu suec acusat de dos assassinats, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.

Segons ha informat la Policia Nacional, sobre el detingut pesava una ordre europea de detenció i entrega de les autoritats sueques i, davant la seva potencial perillositat, en la seva detenció hi van participar membres dels Grups Operatius Especials de Seguretat.

El primer dels homicidis amb què se'l relaciona va passar el març del 2017. Dos individus van matar, a Malmö, una tercera persona disparant-li diverses vegades al cap i al cos. El febrer del 2018 se'l vincula amb un altre assassinat. Per aquests dos homicidis consumats i per un altre en grau de temptativa s'enfronta a una pena de cadena perpètua, revisable un cop hagi complert els 20 anys de condemna.

També se'l vincula amb una estafa el 30 d'octubre del 2017. Una empresa, induïda per un engany, va transferir més de 6,5 milions de corones sueques al compte d'una altra empresa sueca. L'endemà, el fugitiu va rebre al seu compte d'un banc de Dubai 500.000 corones que procedien dels diners que havia rebut la segona empresa. Per aquests fets, s'enfronta a 6 anys de presó.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut