La xarxa feia servir passaports falsos en el trasllat de ciutadans xinesos a diversos països
La xarxa feia servir passaports falsos en el trasllat de ciutadans xinesos a diversos països
Barcelona

Desarticulen una xarxa de tràfic de persones que exigia 20.000 euros a ciutadans xinesos

L'operació policial permet la detenció de prop d'un centenar de persones a Barcelona i rodalia, entre els quals hi ha els màxims responsables de l'organització

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa de tràfic de persones a Barcelona i rodalia. Les víctimes eren immigrants d'origen xinès. Hi ha hagut una vuitantena de detinguts, entre els quals hi ha els màxims responsables de l'organització, segons fonts de la Policia Nacional, que ha dut a terme l'operació en col·laboració amb l'ambaixada del Regne Unit i el consolat britànic a Barcelona. La majoria dels ciutadans xinesos amb qui l'organització criminal traficava tenien com a destinació final la Gran Bretanya, Irlanda, Canadà o els Estats Units.

La trama es dirigia des de la Xina, però Barcelona n'era el principal centre d'operacions. L'organització portava els immigrants a Catalunya amb falses promeses de feina, els amagava en pisos i falsificava documentació per fer-los arribar a tercers països. Els exigien 20.000 euros, bona part dels quals al principi i, si no pagaven la resta, els amenaçaven, tant a ells com a les seves famílies. Per fer els trasllats, la xarxa comptava a una estructura d'agències de viatges regentades per xinesos.

Anar al contingut