Desarticulats tres clans familiars de distribució de droga a Balaguer, amb 29 detinguts

Els tres grups cooperaven mútuament i es dedicaven sobretot al tràfic de cocaïna, però també distribuïen marihuana al nord d'Europa

Actualitzat

La policia ha desarticulat tres clans familiars a Balaguer que acumulaven més de 88 quilos de droga. S'han detingut 29 persones, 23 de les quals han ingressat a la presó. L'organització distribuïa cocaïna, heroïna i marihuana.

La Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han fet la investigació en tres fases des del desembre del 2019, després que agents del cos van coincidir en la investigació de diversos clans dedicats al tràfic de drogues que operaven des de pisos ubicats a la capital de la Noguera.

El valor de la droga comissada al mercat il·lícit augmentaria a 816.056 euros. També s'han intervingut 314.010 euros en metàl·lic.

El negoci el feien a tots els nivells: adquisició a grans proveïdors, venda de quantitats importants per quilos a altres traficants, distribució local a Lleida a través de petits traficants i venda al detall, a més d'emmagatzematge i manipulació de la substància. En el cas de la marihuana es distribuïa també a països del nord d'Europa.

En total s'han intervingut prop de 55 quilos de marihuana, 20 de cocaïna, 12 d'heroïna, 1,2 d'MDMA, 131 plantes de marihuana de cultiu 'indoor' i haixix en menor quantitat.

 


Cooperació entre els clans

Malgrat que els tres clans operaven des de Balaguer i tenien el mateix àmbit de distribució, la relació entre ells era de cooperació.

D'aquesta manera quan els líders del clan principal eren a la presó, segons la policia, els encarregats de vetllar pels seus interessos criminals eren els d'un altre, i fins i tot es compraven substàncies si un tenia manca d'abastiment.

Part de la droga que adquiria un dels clans provenia de la zona d'Almeria, on també es van fer entrades, escorcolls i dues detencions per part de la Guàrdia Civil.

Un moment de la intervenció policial
Un moment de la intervenció policial (Mossos d'Esquadra)

El 25 de maig es van fer 18 entrades i escorcolls, quinze a Balaguer i tres a Lleida, hi van participar més de 200 efectius policials.

Es van detenir 18 persones, 13 de les quals van entrar a presó. S'hi van intervenir diverses quantitats de cocaïna, heroïna i marihuana, a més de substància per adulterar la droga, balances de precisió i una important quantitat de diners en efectiu.

 

Alt nivell de professionalitat

Els cossos policials han remarcat l'alt nivell de professionalitat i grau d'especialització de les persones identificades, sobretot a l'hora d'adoptar mesures de vigilància i d'ocultació de la droga.

L'organització utilitzava amagatalls sofisticats perquè la droga no pogués ser fàcilment interceptada mentre la transportaven vehicle.

Les actuacions policials s'han dut a terme en diferents zones de l'Estat.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialNarcotràfic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut