Suport als mestres de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca

Demanen el trasllat uns 30 professors de l'IES El Palau, de Sant Andreu de la Barca

Només un dels nou denunciats arran del tractament de l'actuació policial de l'1 d'octubre es queda al centre

Actualitzat

Bona part del professorat de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca se'n vol anar. Un cop acabat el curs, una trentena de professors ha demanat el trasllat al Departament d'Ensenyament, cosa que correspon a més d'una quarta part de la plantilla del centre, d'uns 115 docents. Això és el doble que l'any passat.

Només un dels nou denunciats arran del tractament de l'actuació policial de l'1 d'octubre no ha demanat el canvi. Actualment encara hi ha quatre docents pendents de judici.

La fiscalia acusa nou professors arran de l'1-O, després que els denunciessin els pares d'alguns alumnes, guàrdies civils de professió destinats a la caserna de la població, la més gran de Catalunya.


L'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí entén que hi hagi docents que se'n vulguin anar:

"La situació de pressió a la que ha estat sotmesa aquesta escola ha sigut inaguantable. Entenc que això deu haver causat, dintre de l'escola, una situació extraordinàriament difícil."

Carles Martínez, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, també ho entén:

"Jo crec que forma part del normal que el percentatge de professorat [que vol marxar] d'aquests centres, com el cas del Palau i en altres, sigui superior a altres vegades."

I és del mateix parer el portaveu del sindicat USTEC, Ramon Font:

"La judicialització d'un conflicte que s'havia de resoldre dins de la comunitat educativa, parlant i no anat als platós i als jutjats, ha generat mala maror i el que ha pogut, ha sortit."

El que sí que s'ha mantingut és el nombre de matriculacions al centre, que continua sent un institut molt demanat.

Notícia relacionada: Una carta del germà d'una docent de Sant Andreu de la Barca denuncia un "linxament"

 

"Vexar i humiliar"

El fiscal sosté que els professors "van vexar i humiliar" els alumnes i es van posicionar a favor de la independència. Els acusa d'un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i un altre d'injúries contra els cossos i forces de seguretat de l'Estat.

Aquest cas, juntament amb un altre a la Seu d'Urgell, ja arxivat judicialment, han posat l'escola catalana en el punt de mira i han mobilitzat famílies i docents en diverses ocasions.

L'institut El Palau ha estat classificat com a centre d'alta complexitat, cosa que permetrà a la direcció escollir les noves incorporacions a la plantilla de professors.

El primer acte públic al qual va assistir el nou conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, va ser precisament una festa organitzada per famílies de l'IES El Palau, per donar suport als professors d'aquest institut.

Notícia relacionada - L'escola després de l'1-O: autocensura, prudència i acusacions d'adoctrinament

 

 

ARXIVAT A:
Educació Sant Andreu de la BarcaProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut