El Vallès i Collserola, aquest matí fotografiats des del municipi de les Franqueses del Vallès (Jordi Rodoreda)

Declarat episodi d'alta contaminació per partícules a l'aire a tot Catalunya

La mesura no implica restriccions de trànsit, només recomanacions

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha decidit aquest dilluns declarar un episodi per alta contaminació de partícules PM10 a tot el territori de Catalunya.

Aquesta declaració, que no comporta restriccions de trànsit, es fa en paral·lel a l'avís preventiu per concentració excessiva d'òxid de nitrògen, NO2, a l'àrea de Barcelona.
 

Només recomanacions

La mesura implica només recomanacions generals per als habitants d'aquests municipis, com ara evitar els desplaçaments en vehicle privat i també evitar passar a peu o en bicicleta per les rutes més transitades.

Aquesta mesura l'ha decidit la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat.

S'ha pres perquè en l'última setmana s'han detectat 31 superacions del valor màxim admès de PM10 a 15 punts de mesurament.
 

No aixecar pols i regar els carrers

Les projeccions d'aquests mesuraments han fet preveure que durant aquest dilluns es poden superar els 50 micrograms per metre cúbic de partícules PM10, un nivell considerat de risc.

També hi ha recomanacions per als municipis, perquè no s'hi realitzin activitats que puguin aixecar pols i perquè es reguin tant com sigui possible els carrers.

Altres mesures preses directament pel Departament de Territori inclouen limitar la velocitat a les vies ràpides i instar les cimenteres a reduir les emissions.

Les partícules PM10 i el NO2 són dos dels principals contaminants que afecten les persones amb problemes respiratoris.

L'avís preventiu per concentració excessiva de NO2 afecta tots els municipis del Barcelonès i bona part dels del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i també l'Oriental.

ARXIVAT A:
Contaminació
Anar al contingut