Dani Gallardo, entrevistat al programa "FAQS" el gener de l'any 2021
Dani Gallardo, entrevistat al programa "FAQS" el gener de l'any 2021

Dani Gallardo té tres dies per entrar a la presó per les protestes postsentència

El jove, condemnat a quatre anys per colpejar un policia en una manifestació a Madrid, sempre ha negat els fets

RedaccióActualitzat

L'activista Dani Gallardo té tres dies per entrar voluntàriament a la presó per complir la condemna de quatre anys per haver participat en una manifestació contra la sentència de l'1-O a Madrid. Quan entri a presó, serà la primera persona que ho fa amb sentència ferma pels aldarulls post-sentència.

En concret, se'l va condemnar per desordres públics i atemptat contra un agent de l'autoritat per haver colpejat per l'esquena un policia durant aquella manifestació, el 16 d'octubre del 2019. 

El jove, que va passar un any en presó preventiva, sempre ha negat els fets i ha mantingut que ni tan sols va participar en la protesta.
 

El Suprem li va rebaixar la pena mig any

Inicialment, el jutjat el va condemnar a quatre anys i mig de presó, però el juny passat el Tribunal Suprem va estimar parcialment el seu recurs de cassació i li va retallar la condemna sis mesos.

Amb tot, el tribunal no el va eximir d'ingressar de nou en un centre penitenciari per complir tres anys més. 

Pancarta demanant la llibertat de Dani Gallardo en una protesta davant del TSJC
Pancarta demanant la llibertat de Dani Gallardo en una protesta davant del TSJC (ACN/Albert Cadanet)

Dani Gallardo ha de recollir l'ordre d'empresonament aquest dilluns a Madrid i aleshores tindrà tres dies per ingressar voluntàriament a la presó que decideixi. 

L'activista podria ser un dels beneficiats de la llei d'amnistia, un text que el PSOE i Junts tenen fins al 7 de març per negociar.

"Pres polític": es multipliquen les mostres de suport

El noi va ser detingut el 16 d'octubre del 2019 en les protestes que el Moviment Antirepressiu de Madrid va convocar contra la sentència del procés a la Puerta del Sol i que van acabar amb càrregues policials pels enfrontaments amb un grup neonazi.

Gallardo és d'origen gadità, però des de fa uns anys viu i treballa a Montblanc. L'Ajuntament de la capital de la Conca de Barberà s'ha solidaritzat amb el jove. 

 

ARXIVAT A:
JudicialJudici procés
Anar al contingut