Cues i descontrol a l'aeroport del Prat per aconseguir un taxi passada la mitjanit

Les esperes poden arribar als 45 minuts si conflueix l'aterratge de diversos vols

Actualitzat

Els taxistes de l'aeroport del Prat denuncien el col·lapse i les cues de passatgers que es formen passada la mitjanit a l'aeroport del Prat per intentar agafar un taxi.

A les 12 de la nit acaba la jornada laboral del personal d'Aena que gestiona l'assignació de taxis als passatges que fan cua. Aquests treballadors fan avançar els taxistes, busquen un taxi gran quan es tracta d'una família nombrosa o de persones que viatgen en grup, o taxis que portin cadireta per a nadons en cas necessari. A més, quan veuen que queden pocs taxis disponibles i hi ha més demanda, contacten amb la graella per demanar-ne més.

 

Una feina que passa desapercebuda, però que quan no hi és fa que el servei de taxis a l'aeroport sigui menys àgil i ordenat, i augmenti el temps d'espera.

En una nit qualsevol, entre les 12 de la nit i les 2 de la matinada, poden arribar a la T1 de l'aeroport del Prat més d'una vintena de vols i centenars de persones que busquen taxi per anar fins a la seva destinació.

 

El sindicat Élite Taxis diu que les esperes poden ser de 40 minuts o més en cas de coincidir diferents vols. Consideren crucial que durant la matinada es mantingui aquesta figura per donar un bon servei als passatgers que arriben al Prat. Ho explica Tito Álvarez, portaveu del sindicat:

"És que som 800, 900, 1.000 taxis, 1.000 cotxes que anem en filera. Nosaltres arribem, pugem al viatger i marxem... perquè això ha de ser molt àgil o, si no, es formen unes cues tremendes. Com és possible que una persona hagi d'estar 30 o 40 minuts esperant perquè no hi ha treballadors d'Aena, els mateixos que ho mouen durant el dia?"

A les graelles on s'esperen els centenars de taxis la situació no és millor, especialment a la T2. Abans hi havia un bar, però ja no hi és i han de passar amb unes màquines expenedores.

 

Una altra reclamació del sindicat Élite Taxis és que es tingui en compte els taxistes que treballen de nit donant servei a l'aeroport del Prat i que se'ls faciliti l'accés a banys també en horari nocturn. Eduardo Guía, taxista, explica que per a ells és molt necessari: "Un bar per prendre un cafè, un refresc mentre estàs aquí esperant... Els lavabos normalment a les 11 ja tanquen... i no tenim res de res".

Els taxistes demanen millores a Aena per donar un bon servei als usuaris. I la companyia diu que les cues davant les portes d'arribades són un fet puntual per acumulació de vols.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
TaxisTransport públicAeroport del Prat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut