Cues a les gasolineres de l'Havana enmig de la crisi de combustible (EFE)
Cues a les gasolineres de l'Havana enmig de la crisi de combustible (EFE)
L'Havana

Cuba s'enfronta a una nova crisi energètica que fa reviure la depressió dels 90

El govern atribueix aquesta situació a l'enduriment de l'embargament financer i comercial dels Estats Units

RedaccióActualitzat

El govern de Cuba atribueix la nova crisi energètica a la política exterior de Donald Trump. El fantasma de la depressió econòmica dels 90 torna a sobrevolar l'illa caribenya.

Cues a les benzineres de l'Havana i al transport públic, que ha reduït autobusos i la freqüència de pas. De moment, l'executiu diu que ha deixat de rebre el petroli de Veneçuela. No hi ha prou combustible per al transport i les activitats industrials. La població ja es prepara...

"Ja ens va passar a principis dels 90 i va ser molt difícil. I ara ens estem preparant per al mateix o potser pitjor"

 

La gent s'acumula a la porta de l'autobús (EFE)

El president Diaz-Canel ha dit que els Estats Units tenen un "pla genocida" contra Cuba pel recent enduriment de l'embargament financer i comercial.

"Té relació amb l'agressivitat del govern dels Estat Units, que imposa a nivell extraterritorial mesures per asfixiar econòmicament el país."


Es prohibeix l'aire condicionat en locals públics i es preveuen importants talls de llum. "Ja veurem com distribuirem les apagades, si cal fer-ho, perquè l'afectació sigui la mínima", assenyala el president cubà.

Els Estats Units bloquegen els petrolers que transporten combustible a Cuba des de Veneçuela. És una situació que recorda el "període especial" dels anys 90, quan va desaparèixer la Unió Soviètica i, per tant, l'ajuda a Cuba. No es descarta que hi hagi restriccions molt dures i qui sap si també fam, com en altres èpoques.

 

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Energia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut