El conseller de Polítiques Socials, Igualtat, Famílies i Natalitat de la Comunitat de Madrid, Alberto Reyero, dimiteix (EFE/Javier Lizón)

Nova dimissió en el govern Ayuso: se'n va el conseller de Polítiques Socials, de Cs

Alberto Reyero va criticar obertament la gestió del govern de Madrid amb les residències de gent gran durant el pic de la pandèmia

Actualitzat

El conseller de Polítiques Socials, Igualtat, Famílies i Natalitat de la Comunitat de Madrid, Alberto Reyero, ha dimitit aquest divendres desitjant "sort i encerts" a la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

Reyero, de Ciutadans, ha apel·lat a la "unitat de les institucions com el camí més encertat per vèncer el virus", segons ha escrit en la seva carta de dimissió.

El conseller va protagonitzar un enfrontament amb el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, del Partit Popular, per uns protocols de derivació de pacients de les residències, en què rebutjava el trasllat de gent gran als hospitals durant el pic de la pandèmia. Segons Escudero, els protocols eren un "esborrany" enviat per "error".

En la carta de dimissió, Reyero diu que la situació a les residències està ara "bastant controlada, tot i que no es poden confiar".

"És necessari no abaixar la guàrdia i mantenir-se alerta", diu Reyero sobre la gestió de les residències

En aquell moment, Reyero va criticar obertament la gestió a les residències i va qüestionar la legalitat de la decisió de la Comunitat de negar el trasllat hospitalari de gent gran de les residències.

En la segona onada de la Covid, a diferència de l'anterior, diu que "s'hi enfronten més ben equipats, se sap més sobre el virus, tots els centres tenen plans de contingència i els residents tenen un alt percentatge d'immunitat".

"Ara està funcionant adequadament la coordinació sociosanitària i la derivació sanitària és fluïda. Confio que tot això sigui suficient per contenir el virus dins de les residències els propers mesos."

L'exconseller de Cs explica que se'n va un cop ha passar el debat de l'estat de la regió, i ara que es reinicia l'activitat parlamentària ordinària. No es tracta, assegura, d'una decisió "precipitada, sinó meditada".

"Crec necessari tancar una etapa, fer un pas al costat, i tornar a la meva feina a l'Assemblea, des d'on seguiré defensant els drets de les persones més vulnerables."

La dimissió de Reyero arriba en un moment d'alta tensió entre els dos socis del govern madrileny, PP i Cs, amb diferències sobre els confinaments que entren en vigor aquest divendres a la nit.

En un comunicat, Ciutadans ha informat que el número 2 de la conselleria, Javier Luengo, substituirà Reyero al capdavant del departament.

El portaveu del govern de Madrid, Ignacio Aguado, ha dit que "ha conegut poques persones tan honestes, íntegres i treballadores com Albert Reyero".

Alberto Reyero diu que la situació a les residències està ara "bastant controlada, tot i que no es poden confiar" (EFE)

Tercera dimissió a Madrid

Amb aquesta, són tres les dimissions al govern d'Isabel Díaz Ayuso per la gestió de la pandèmia de coronavirus.

Al maig, en els moments més complicats de la primera onada, va dimitir la directora general de Salut Pública de la Comunitat, Yolanda Fuentes. Ho va fer per discrepàncies en la desescalada, ja que era partidària d'anar més a poc a poc a l'hora de passar de la fase 0 a la 1.

I aquest mateix setembre, Emilio Bouza, excap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Gregorio Marañón, va dimitir dos dies després que el nomenessin portaveu del Grup Covid-19. Aquest organisme el van crear el govern espanyol i el de la Comunitat de Madrid per coordinar la gestió per frenar la segona onada del coronavirus a Madrid.

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridCoronavirus
Anar al contingut