Ayuso aplica a contracor les mesures anti-Covid: "Gràcies pel caos, Pedro Sánchez"

La Comunitat de Madrid porta a l'Audiència Nacional el pla del ministre de Sanitat de confinament perimetral, que ja ha entrat en vigor aquest divendres a la nit

RedaccióActualitzat

Les restriccions a la ciutat de Madrid i nou municipis de la Comunitat ja han entrat en vigor aquest divendres a les deu de la nit. El govern madrileny ha publicat unes hores abans al seu Butlletí Oficial (BOCM) les mesures del Ministeri de Sanitat que obliga al confinament perimetral dels principals municipis de la Comunitat. 

Tot i això, el govern de Madrid no es rendeix i ha portat el cas als jutjats. La Comunitat ha presentat un recurs contra aquestes mesures imposades pel govern espanyol. Tot i que demana mesures cautelars, no han reclamat que sigui de forma immediata i, per això, les restriccions han entrat en vigor.

Ayuso ha "agraït" aquest divendres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el "caos" que al seu parer comporten les restriccions que a partir d'aquesta nit entraran en vigor a la comunitat.

A través de Twitter, Ayuso ha dit que "des de demà, es podrà arribar a Madrid des de Berlín però no des de Parla".


En aquest sentit s'hi ha referit en roda de premsa el conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid, Enrique López, que ha criticat que aquestes restriccions provoquen "caos" per la forma com estan redactades, i ha opinat que obeeixen a raons "polítiques".


Segons la Comunitat de Madrid, l'ordre del Ministeri de Sanitat és "jurídicament nul·la", però l'aplicaran perquè hi estan obligats.

"Ens obliguen a fer que entrin en vigor avui mateix, no podem fer una altra cosa", ha dit López, que assegura que hi ha hagut una invasió de competències.

Madrid critica que les mesures que entren en vigor aquest divendres a la nit provocaran pèrdues de "més de 8.000 milions d'euros" si s'allarguen durant un mes, i que, en canvi, les mesures aplicades per la Comunitat de Madrid eren "quirúrgiques" i "molt beneficioses".

Al recurs presentat, s'al·lega una possible invasió de competències i l'impacte econòmic negatiu, que concreta: "Farà que es perdin 750 milions d'euros per cada setmana de retard en la reactivació econòmica, que comporta la destrucció mitjana setmanal de 18.000 llocs de treball."

 

L'alcalde de Parla ha contestat directament el tuit d'Ayuso, per al·lusions:

 

Les noves mesures

Les restriccions impliquen restringir les entrades i sortides en municipis de més de 100.000 habitants amb més incidència de contagis, a més de limitar les reunions a un màxim de sis persones i reduir els aforaments i els horaris en bars i restaurants, botigues o actes de culte.

El confinament perimetral de Madrid i de nou ciutats més (Parla, Fuenlabrada, Alcobendas, Torrejón de Ardoz, Getafe, Alcorcón, Leganés, Móstoles i Alcalá de Henares) afectarà prop de 4,8 milions de persones.

 

Les noves limitacions havien d'entrar en vigor, com a molt tard, a tres quarts d'onze de la nit, quan es compleix el termini de 48 hores des que la Comunitat de Madrid va rebre dimecres la notificació del Ministeri de Sanitat. Abans, el govern madrileny ho ha de publicar al seu Butlletí Oficial (BOCM).

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut