Dimiteix el portaveu de la gestió de la Covid a Madrid dos dies després de nomenar-lo

Emilio Bouza va ser nomenat fa dos dies com a portaveu del Grup Covid que coordina la gestió conjunta de la pandèmia entre el govern espanyol i la Comunitat de Madrid

RedaccióActualitzat

48 hores. És el que ha durat la nova cara de la gestió de la pandèmia a Madrid. Emilio Bouza, excap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Gregorio Marañón, ha dimitit dos dies després que el nomenessin portaveu del Grup Covid-19. Aquest organisme el van crear el govern espanyol i el de la Comunitat de Madrid per coordinar la gestió per frenar la segona onada del coronavirus a Madrid.

La seva figura s'havia comparat amb la de Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, que des de l'inici de la pandèmia ha fet de portaveu de l'evolució dels esforços contra el virus. Bouza va ser nomenat el 24 de setembre per atendre "les demandes informatives de la societat" i explicar el "seguiment i resposta a l'evolució de la pandèmia a la Comunitat".

En la seva carta de dimissió, Bouza explica que quan li van oferir el càrrec -en una convocatòria d'urgència- li van prometre "voluntat de concòrdia política" i "treballar units". En dos dies ha vist que no era així:

"Les circumstàncies que he presenciat en els dos dies següents, juntament amb la contemplació de les rodes de premsa simultànies de divendres 25, m'obliguen a renunciar i a declinar l'oferiment."

Bouza fa referència a les rodes de premsa, aquest divendres, dels governs espanyol i autonòmic a la mateixa hora i en què van donar un diagnòstic i mesures contradictòries.

La carta de dimissió del doctor Bouza:

 

El Grup Covid-19 està format pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, per part del govern espanyol; i pel vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado, i el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, per part de l'autonòmic.

Reunió del grup Covid-19 a Madrid
Reunió del grup Covid-19 a Madrid (EFE)

La dimissió arriba després de l'enfrontament públic entre el govern espanyol i l'autonòmic sobre les mesures acordades contra la Covid. Aquest mateix dissabte, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat mesures més contundents:

"S'ha de prendre el control de la pandèmia a Madrid. En altres comunitats s'ha fet."

Illa ha demanat "escoltar la ciència" a l'hora de gestionar la pandèmia. L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, l'ha acusat d'"enredar" i ha demanat que expliqui "per què va canviar d'opinió" de dimarts a dijous, ja que en un principi "va descartar" tancar la regió.

Madrid, per "tapar els problemes amb Catalunya"

La picabaralla política esquitxa també Catalunya. El conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid, Enrique López, ha demanat al ministre Illa que "deixi d'utilitzar Madrid per tapar els problemes que el govern espanyol té a Catalunya".

 

López ha carregat contra la "deslleialtat" del ministre, ja que considera que "prefereix atacar des dels mitjans" en lloc de "dialogar amb els grups de treball que hem constituït aquesta setmana". Per López, les declaracions d'Illa generen "confusió i desconfiança a la ciutadania".
           

Segona dimissió a Madrid

La de Bouza no és la primera dimissió per la gestió de la pandèmia a Madrid. Al maig, en els moments més complicats de la primera onada, va dimitir la directora general de Salut Pública de la Comunitat, Yolanda Fuentes. Ho va fer per discrepàncies en la desescalada, ja que era partidària d'anar més a poc a poc a l'hora de passar de la fase 0 a la 1.

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut