Crema de la figura del rei Felip VI
Crema de la figura del rei Felip VI

Cremen el "Ninot" del rei Felip VI a Berga coincidint amb el 12 d'Octubre

La figura dels artistes Santiago Sierra i Eugenio Merino, de gairebé 5 metres d'altura, l'han cremada al centre artístic El Konvent de Berga

RedaccióActualitzat

Els artistes Santiago Sierra i Eugenio Merino han escollit el 12 d'Octubre per cremar el ninot del rei amb què van aixecar forta polèmica en l'edició passada de la Fira Arco.

L'obra "Ninot", de gairebé 5 metres d'altura, l'han fet cremar al centre artístic El Konvent de Berga, ubicat en un antic convent de monges.

 

L'obra estava elaborada amb materials combustibles, com cera, resines, fusta, tela i pèl natural, que les flames han consumit avui fins a deixar només una calavera ignífuga. Segons han explicat els artistes, l'obra l'havien creat per ser cremada amb el mateix ànim que tenen les falles: "Desfer-se d'allò que és vell i corrupte per deixar pas a allò que és nou".

Ara, els artistes volen posar a la venda les cendres, el vídeo i les fotografies. Finalment, no han trobat un col·leccionista que comprés la peça pel preu de 200.000 euros amb el compromís de cremar-la.

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbonsArt
Anar al contingut