Conductors voluntaris de TMB transporten pacients recuperats de la Covid-19

Els pacients són donats d'alta però encara no poden tornar a casa i han de seguir confinats en altres centres o hotels

RedaccióActualitzat

Per descongestionar els hospitals s'han habilitat els autobusos solidaris que traslladen els pacients que són donats d'alta per la Covid-19 però que encara no poden tornar a casa i han de seguir confinats en altres centres o hotels.

Més de 200 conductors i conductores de TMB s'han ofert voluntàriament per col·laborar en la logística de l'emergència sanitària a Barcelona. Els autobusos de TMB estan condicionats per al transport de pacients i se'ls aplica un estricte protocol de neteja. El SEM i els Bombers de Barcelona col·laboren durant els trasllats.

En els tres primers dies, des de dimecres fins avui divendres, s'han fet sis serveis de transport amb sis conductors i conductores diferents, gràcies als quals s'han desplaçat 105 persones des dels hospitals on les han tractat.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha volgut posar en valor el compromís d'aquests conductors d'autobús fent públic el seu agraïment.

 

Alarcón ha afirmat que aquests dies s'està veient la importància del transport públic.

"Aquests dies estem veient la importància del transport públic i dels seus treballadors, que segueixen garantint la mobilitat d'aquells que han de fer activitats essencials". Quan a banda de fer la seva feina comproves com aquests professionals s'ofereixen voluntàriament per transportar malalts amb l'únic objectiu de salvar vides i ajudar persones, no pots fer res més que emocionar-te i mostrar-los el teu màxim reconeixement."

Als autobusos cada dia se'ls aplica un protocol estricte de neteja i desinfecció a fons. Pel que fa als conductors, treballen amb els equips de protecció individual necessaris i tenen el suport del personal de l'operatiu sanitari per evitar qualsevol risc de contagi.

Quan s'acaba el servei, se sotmeten a un procés de neteja i descontaminació a la cotxera.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut