Crim masclista: un home mata l'exparella a Vic
Comissaria dels Mossos d'Esquadra a Vic (ACN)

Condemnat a presó permanent revisable per violar i assassinar l'exparella a Vic el 2019

La sentència recull que l'acusat la va matar amb traïdoria i li retira la pàtria potestat del fill que tenien en comú

La jutge ha decidit imposar una pena de presó permanent revisable, la màxima possible, a un veí de Vic jutjat per haver violat i assassinat la seva exparella l'any 2019.

En la sentència, la magistrada de l'Audiència de Barcelona descarta que, en el moment del crim, l'home estigués en un estat de descontrol emocional, tal com havia al·legat.

La jutge sosté que sabia el que es feia i que va idear un pla per acostar-se a la víctima, de qui feia poc que s'havia separat i amb la qual tenia un fill.

La magistrada, tal com demanava la fiscalia, ha imposat la pena màxima per considerar que l'home va assassinar la dona amb traïdoria, amb agreujant de parentiu i discriminació per raó de gènere.
 

Pèrdua de la pàtria potestat

Després del veredicte de culpabilitat que fa unes setmanes va emetre el jurat popular, l'acusat complirà la pena màxima i també té una condemna de 7 anys de presó per delicte d'abusos sexuals i 10 anys de llibertat vigilada un cop surti de la presó.

En la sentència, també es recull que a l'home se li imposa la privació de la pàtria potestat del fill menor d'edat que tenia amb la víctima durant tota la condemna.

També haurà de pagar una indemnització de 800.000 euros a la família de la víctima. Des que l'home va ser detingut pels Mossos es troba en presó provisional.
 

Uns fets del 2019

Els fets van tenir lloc a la capital d'Osona a finals d'octubre del 2019 i va ser el mateix agressor qui va donar l'avís que havia mort la seva exparella.

Segons el relat policial recollit en l'escrit fiscal, l'home no va acceptar mai la possibilitat que la dona refés la seva vida. Una nit, aprofitant que havien sortit de festa plegats i havien consumit alcohol, va agredir-la sexualment i després la va assassinar.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaDrets humansMossos d'Esquadra
Anar al contingut