Concentració de suport a Felip VI i la princesa Leonor a la Plaça del Rei
Participants en la concentració de suport (ccma)

Concentració de suport a Felip VI i la princesa Elionor a la plaça del Rei

Els promotors de l'acte li agraeixen "no haver fallat mai als espanyols" i celebren el seu discurs del 3 d'octubre

RedacccióActualitzat

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dilluns a la plaça del Rei de Barcelona per homenatjar el rei Felip VI i la princesa Elionor. Els assistents a la convocatòria d'"Aixeca't-Levántate", amb Societat Civil Catalana i l'Asociación por la Tolerancia han lloat la figura del monarca i li han agraït tant la seva visita a Barcelona com el seu discurs del 3 d'octubre del 2017.

 

En referència a les protestes contra la visita del rei li han agraït la visita, tot i la "persecució del separatisme":

"Gràcies per no fallar-nos mai, i per no fallar-nos avui malgrat la persecució del separatisme i el populisme."

 

Entre els assistents a l'acte, la cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions del 10-N, Cayetana Álvarez de Toledo, diputats de Ciutadans i el regidor Manuel Valls.

 

Davant les protestes d'aquesta tarda a Barcelona per la visita del monarca, l'acte de l'associació "Aixeca't-Levántate" ha volgut traslladar a Felip VI un missatge contrari, "de respecte, estima i agraïment", en paraules de la presidenta i fundadora de l'entitat espanyolista, Alexandra López-Liz.

 

En el mateix sentit s'ha manifestat el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, especialment molest amb els manifestants contraris a la visita del monarca.

"Volem expressar el nostre enorme emprenyament i disgust perquè la Generalitat hagi permès que s'assetgi i s'impedeixi l'entrada de la gent al Palau de Congressos"

I ha demanat les dimissions del conseller d'Interior, Miquel Buch, i del president Quim Torra.

En els seus parlaments, els representants de les dues entitats i també l'Asociación por la Tolerancia, han coincidit a celebrar el recordat discurs del Rei del 3 d'octubre del 2017, dos dies després del referèndum de l'1-O.

"La seva condició de garant de la Constitució es va posar brillantment de manifest aquell dia", ha celebrat López-Liz, mentre Sánchez Costa ha assegurat que "va estar a l'alçada d'aquells dies" i ha donat gràcies a "qui va defensar la llei, la convivència i la democràcia".

 

Aixeca't-Levántate és una associació constitucionalista que té per objecte "deslegitimar les narratives i polítiques del règim polític catalanista" i que, entre altres accions, ha organitzat batudes de retirada de llaços grocs de l'espai públic a través de l'autodennominat "Grupo de Trabajo de Acción".

ARXIVAT A:
Felip VIJudici procés
Anar al contingut