Esclat d'alegria fora del Parlament (Reuters)
Esclat d'alegria fora del Parlament (Reuters)
Barcelona

Esclat d'alegria dels milers de persones concentrades al voltant del Parlament

Els concentrats al Parc de la Ciutadella celebren la decisió de la cambra catalana de declarar la independència

RedaccióActualitzat

Esclat d'alegria dels milers de persones que eren concentrades als voltants del Parlament, després de la decisió del Parlament de declarar la independència. Els concentrats ho han celebrat amb cava i algun petard.

Durant la votació, seguida a través d'una pantalla gegant, els manifestants han anat comptant els vots i, un cop s'ha anunciat el resultat, s'han començat a sentir crits com "Visca Catalunya" i "Ja som independents", enmig de cares de felicitat, plors d'alegria i abraçades.

Gent amb senyeres i estelades han seguit des de primera hora del matí el ple de la cambra catalana. L'Assemblea Nacional Catalana havia habilitat un escenari a la cantonada del passeig de Picasso, a les portes del parc de la Ciutadella, per seguir el ple d'aquest migdia.

El coordinador de l'ANC, Francesc Cara, ha assenyalat, abans de la declaració d'independència, que "som el poble qui està defensant el Parlament". Es tracta d'una imatge "molt potent", ha destacat. "Evidentment no ens podrem enfrontar mai a cap cos de seguretat, però és un símbol que com a poble estem aquí defensant les nostres institucions", ha afegit el portaveu.

 

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut