Els logos d'Amazon i Apple (Reuters)
Els logotips d'Amazon i Apple (Reuters)

Competència obre expedient a Amazon i Apple per pactar restriccions al comerç minorista

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència creu que hi ha "indicis racionals" que els dos gegants tecnològics haurien fet pràctiques anticompetitives

Actualitzat

Primer gran expedient de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) contra Amazon i Apple a Espanya. La CNMC ha anunciat aquest dijous que obre un procediment sancionador a les dues multinacionals, perquè hauria trobat "indicis racionals" que han arribat a acords per restringir les vendes de la competència.

En concret, i segons un comunicat de la CNMC, les dues empreses haurien acordat restriccions comercials a la pàgina web d'Amazon a Espanya; unes pràctiques per limitar la venda de productes d'Apple per part de terceres empreses minoristes a l'Amazon Marketplace. També hauria restringit "determinada publicitat" de productes de competidors d'Apple.

La seu de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, a Madrid
La seu de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, a Madrid (Europa Press)


La CNMC assegura que ha tingut accés a determinada informació que li dona "indicis racionals" que Amazon i Apple haurien incomplert articles de la llei de defensa de la competència i del tractat de funcionament de la UE.

Segons el comunicat, les conductes investigades podrien restringir la competència en el sector de venda per internet de productes elèctrics i els serveis de comercialització d'empreses minoristes a través del Marketplace.

Les societats investigades són Amazon Services Europe, Amazon Europe Core, Amazon EU i Amazon Online Spain. Pel que fa al fabricant de l'iPhone, s'investiga Apple Distribution International, Apple Retail Spain i Apple Marketing Iberia.

Ara, la CNMC té 18 mesos per instruir l'expedient. L'organisme insisteix que l'obertura del procediment no en prejutja el resultat final.

 

 

ARXIVAT A:
Apple
Anar al contingut