Moment del programa que ha provocat la polèmica
Moment del programa que ha provocat la polèmica

Com anar a comprar al súper de forma sexi, un programa de la Rai que indigna Itàlia

La televisió pública italiana suspèn el programa però l'endemà en reposa un altre també sexista

Polèmica a Itàlia que ha traspassat fronteres. Dimarts, el programa "Detto Fatto" de la cadena de televisió pública Rai 2 emetia un tutorial per explicar a les dones com fer la compra al supermercat de forma "sexi".

Una ballarina, Emily Angelillo, animava les dones a anar amb sabates de taló en el dia i dia i també per anar de compres. Vestida amb uns shorts de pell i sabates de taló, ensenyava com empènyer el carretó del súper i fer que "els passadissos es converteixin en un escenari".

Entre altres consells explicava i mostrava com aconseguir el productes situats a les estanteries més altes. Aconsellava no estirar-se de manera "vulgar" sinó fer-ho doblegant una cama enrere per donar-li "un toc una mica més intrigant".

L'emissió d'aquest tutorial va obrir un debat sobre l'estat intern de la cadena, sobretot tenint en compte que aquest programa s'emetia la vigília del Dia contra la Violència de Gènere.

La senadora del Partit Democràtic, Valeria Fedelli, feia un tuit en què qualificava la imatge d'"absurda, indigna i ofensiva".

 

 

Després de les crítiques, la cadena de televisió va obrir una investigació i va assegurar que el programa no es tornaria a emetre més en horari de tarda.

Però la polèmica, lluny d'apagar-se es va revifar l'endemà quan, ara en horari de matí, es va recuperar una reposició de feia uns mesos del mateix programa amb una desfilada de noies en roba interior que lloaven el "push up" i l'acompanyava de la música de la pel·lícula "Nou setmanes i mitja".

"Rai: ens estàs prenent el pèl o no hi ha el més mínim control?", tornava a tuitejar enrabiada la senadora Fedelli.

 

Després d'aquesta nova entrebancada que ha encès encara més els ànims, la cadena Rai 2 ha cancel·lat definitivament qualsevol reposició de "Detto Fatto".

L'administrador delegat, Fabrizio Salini, ha qualificat l'emissió del tutorial d'"extremadament greu" i de perpetuació d'estereotips sexistes.

El director de Rai2, Ludovico Di Meo, va demanar disculpes als telespectadors pel "gravíssim error" que "certament no va ser intencionat", va dir. De tota manera va voler defensar-se assenyalant que es tracta d'un programa "irònic" d'entreteniment.

 

 

ARXIVAT A:
TelevisióMasclisme
Anar al contingut