Com a mínim 57 ferits en una explosió d'un camió cisterna a Tanzània
Imatge del municipi de Morogoro, on hi ha hagut l'explosió

Com a mínim 60 morts a Tanzània en una explosió d'un camió cisterna ple de benzina

Les víctimes mortals són, majoritàriament, persones que haurien anat fins al camió a recollir combustible que sortia de la cisterna

RedaccióActualitzat

Com a mínim 60 persones han mort aquest dissabte a Tanzània en una explosió d'un camió cisterna ple de benzina al municipi de Morogoro, a uns 200 quilòmetres a l'oest de Dar es Salaam, la principal ciutat del país. Hi ha més de 70 ferits.

Segons ha explicat la cap regional de la policia, Willbrod Mtafungwa, en declaracions a la premsa local recollides per France Press, "hi ha hagut una forta explosió" que ha causat la mort d'almenys 60 persones, "principalment taxistes de moto i persones de tot el país que havien corregut per obtenir combustible" que sortia de la cisterna del camió.

Una persona que era al lloc dels fets ha explicat a Reuters que "el foc ha estat enorme i s'estenia ràpidament per la zona de l'accident", cosa que ha provocat que alguns dels morts no siguin persones que robaven combustible, sinó que simplement eren a prop del lloc dels fets, perquè és una zona molt concurreguda.

Algunes de les víctmes eren venedors ambulants i motoristes i els seus cossos han quedat calcinats, un fet que impossibilita la seva identificació, segons les autoritats locals.

L'accident s'ha produit a prop de l'estació d'autobusos de Msamvu, a Morogoro, on hi ha una autopista molt concorreguda transitada per camions amb càrrega i petroli procedents del port de Dar es Salaam.

Fets com aquest són habituals a l'Àfrica, on algunes persones amb pocs recursos estan disposades a jugar-se la vida per extreure combustible de camions cisterna o canonades.

Precisament el passat 2 de juliol, almenys 50 persones van perdre la vida i unes altres 70 van resultar ferides a Nigèria, quan va explotar un altre camió cisterna amb combustible dins.
 

 

ARXIVAT A:
Àfrica
Anar al contingut