Els plàstics al mar augmenten i amenacen la fauna marina

Coca-Cola és l'empresa que més contamina amb plàstics d'un sol ús, segons un estudi

Amb Nestlé i Pepsi, des del 2018 la companyia de refrescos ha estat entre els tres grups empresarials més contaminants

RedaccióActualitzat

Coca-Cola és l'empresa que més contamina amb plàstics arreu del món. Així ho constataria una investigació del Break Free From Plastic Movement sostinguda per prop de 15.000 voluntaris de 55 països que han recollit gairebé 350.000 residus de plàstic. L'estudi conclou que marques tan populars com la ja esmentada companyia de refrescos, però també Pepsi, Nestlé o Colgate, lideren aquest rànquing.

L'auditoria d'enguany ha catalogat fins a 5.000 marques, però segons els promotors de la recerca, els 10 primers llocs de la llista de contaminants es mantenen pràcticament invariables respecte a l'any passat: Coca-Cola, Nestlé i Pepsi s'han mantingut entre els tres primers llocs des que el 2018 aquesta organització va dur a terme el primer informe.
 

Si bé és cert que set de les deu companyies contaminants s'han compromès a reduir l'impacte dels plàstics, els promotors d'aquesta auditoria consideren que la mesura s'ha mostrat del tot insuficient. Del 2018 al 2019, aquestes empreses només han reduït un 0,1% el volum de plàstic verge que produeixen, això és, plàstic produït per a un sol ús.

El compromís subscrit per algunes d'aquestes multinacionals amb la Nova Economia dels Plàstics exigeix advocar pel plàstic reciclat.

Per fer front a aquest repte, els autors de l'informe demanen més transparència a les empreses pel que fa a l'impacte que té la seva producció de plàstics en l'entorn, la reducció de producció de plàstics d'un sol ús per part seva i que es reinventin pel que fa a la forma com distribueixen els seus productes.

ARXIVAT A:
Contaminació
Anar al contingut